O poştăriţă a fugit cu banii de curent ai sătenilor

Data publicării:
bani teancuri-3

ACTUALIZARE 18.00. Poziția companiei Enel:

„Enel dorește să asigure clienții din localitatea Suditi care au făcut deja plata facturii de electricitate unui angajat al Oficiului Județean de Poștă Ialomița și dețin o dovadă scrisă a plății, că nu vor fi deconectați de la rețeaua electrică. Situația ivită va fi clarificată ulterior, pe cale judiciară, fără a afecta clienții. Rugăm locuitorii din Suditi care dețin această dovadă de plată, să ne transmită copia acesteia fie prin poștă electronică la - contactee.ro@enel.com, fie în scris, la adresa Bulevardul Ion Mihalache, nr. 41-43, sector 1, Bucureşti (Registratura Enel), pentru a o putea înregistra în sistem și a notifica acest lucru partenerilor noștri contractuali implicați”.


La o primă estimare, prejudiciul se ridică la aproape 50.000 de lei. Pentru a nu rămâne fără curent electric, bătrânii au plătit sumele restante care sunt cuprinse între 300 şi 2.500 de lei.

Chiar dacă aproape 100 de localnici au fost păgubiţi de poştăriţă şi astfel au acumulat penalităţi, reprezentanţii ENEL nu a debranşat niciun localnic.

Imediat după ce s-a aflat faptul că poştăriţa nu şi-a făcut datoria, femeia a dispărut din sat. Potrivit autorităţilor locale, aceasta ar fi în Anglia. Pentru că a lipsit nemotivat mai mult de trei zile de la serviciu reprezentanţii Poştei Române i-au desfăcut contractul de muncă.

De asemenea, reprezentanţii Poştei Române au anunţat că eventualii păgubiţi îşi vor primi toți banii înapoii.

Poliţiştii din Ialomiţa au deschis o anchetă în acest caz. Poştăriţei i-a fost întocmit dosar penal pentru delapidare, iar dacă va fi gasită vinovată aceasta riscă închisoarea de la doi la șapte ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri