„Ofertă” de Crăciun în pieţe: cârnaţi făcuţi nu se ştie când

Data actualizării: Data publicării:
control piete craciun

Cârnaţi despre care nu se ştie când au fost făcuţi şi depozit frigorific prin care femeia de serviciu uitase să treacă. Sunt două dintre neregille constatate de inspectorii de la Protecţia Consumatorului în timpul unui control în mai multe pieţe din Sectorul 4 al Bucureştiului, transmite Digi24.

Un comerciant din Piaţa Progresul ţinea o parte din carne în afara vitrinei, iar pentru unele produse nu aveau acte de provenienţă.

Daniela Ene, comisar al Comisariatului Bucureşti pentru Protecţia Consumatorului: „Organele de porc care au fost aprovizionate în stare termică congelată au fost decongelate şi sunt expuse. Cârnaţi proaspeţi despre care nu ştim când au fost făcuţi, ce termen de valabilitate au, ce ingrediente s-au folosit.”

Produsele au fost confiscate. La un alt stand lucrau muncitori necalificaţi, care nu respectau regulile de igienă.

Daniela Ciobanu, inspector al Direcţiei de Inspecţie şi Control Sector 4: „Sancţiunile vor fi între 400 şi 2.000 lei pentru fiecare persoană pe care am găsit-o la momentul controlului. Sunt persoane care nu ar trebui să fie la comercializare, mai ales că vorbim de produse alimentare.”

Inspectorii au verificat şi depozitele frigorifice. Chiar dacă temperatura din încăpere era cea recomandată, pe jos erau resturi de animale şi mizerie.

„Nu a venit femeia de serviciu. Trebuia să vină şi... S-o fi îmbătat”, explică un comerciant.

Fiecare carcasă a fost verificată pentru ştampila de conformitate. Cum pieţele sunt pline şi nevoile mari, mulţi cumpărători spun că merg pe încredere.

„Păi, de exemplu, pe tipii ăştia îi cunosc de mult timp şi cumpăr de la ei. Le-am mai întrebat pe fete... Ele spun că sunt serioase. Acum... Eu ştiu cât e de serioasă seriozitatea asta?”, spune un cumpărător.

În total, inspectorii au confiscat peste 200 de kilograme de carne şi produse şi au dat amenzi de peste 110.000 mii de lei.

Cristian Zărescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sectorului 4: „Urmează, evident, ca toate aceste produse să fie retrase de pe piaţă şi să fie distruse.”

Inspectorii Protecţiei Consumatorului anunţă că vor face controale în pieţe în toată perioada sărbătorilor de iarnă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri