Orașul în care 120.000 de locuitori au rămas definitiv fără apă caldă

Data actualizării: Data publicării:
apa calda

Peste 120 de mii de persoane din Galaţi se spală ca acum o sută de ani, cu apă încălzită pe aragaz, după ce administraţia locală a oprit livrarea agentului termic din cauza pierderilor. Pagubele sunt foarte mari, aşa că perspectiva reluării furnizării apei calde este aproape zero. În aceste condiţii, primăria ia în calcul acordarea de ajutoare financiare celor care vor centrale de apartament.

Robinetele sistemului de termoficare au fost închise şi aşa vor rămâne. Un întreg oraş a rămas fără apă caldă şi căldură.

Localnică: „Încălzim la aragaz. În cadă pun mai multă, se încălzeşte şi pun în cadă. Dar şi aşa când dădeam drumul, curgea la apă rece m-am săturat plătind câte 600 de metri cubi. Venea greu apa caldă... venea greu...”

Edilul spune că a sistat furnizarea apei calde din cauza pierderilor uriaşe din sistem pe care trebuie să le plătească de la bugetul local. Peste 150 de milioane de lei, doar în ultimii trei ani.

Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi: „Pe exerciuţiul financiar al lunii aprilie am înregistrat pierderi de aproximativ 3,2 milioane de lei, sumă pe care nu ne-o permitem.”

Gălăţenii cu plata întreţinerii la zi, venituri modeste şi fără datorii la fisc vor primi de la primărie ajutoare a câte 3.000 de lei, pentru centrale termice.

Ştefan Gavril, manager firmă de centrale termice: „Cei care puteau să-şi pună şi-au cam pus, acum au rămas cei nehotărâţi, care au finanţe, au început deja să se intereseze. Problema e pentru cei care nu au posibilităţi financiare.”

Dosarele pot fi depuse în şase puncte de informare din oraş.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri