Orașul care a primit o amendă record din cauza gunoaielor

Data publicării:
gunoi orsova

Amendă record pentru primăria Orşova. O jumătate de milion de lei au de plătit edilii pentru că au permis ca oraşul să fie sufocat de gunoaie. Toată situaţia a pornit de la un conflict între firma de salubritate şi autorităţile locale. Operatorul a încercat să obţină o majorare a tarifelor, iar administraţia a refuzat, aşa că firma nu a mai ridicat deşeurile menajere de peste două săptămâni, relatează Digi24.

În Orşova, gunoiul nu a mai fost ridicat de către operator de pe data de optsprezece ianuarie. Astfel, ghenele de gunoi din spatele blocurilor sunt sufocate de deşeurile menajere aduse de locatari.

Iată ce părere au localnicii :

„Tomberoanele sunt pline, spaţiul dintre ele este plin, unde să mai pună oamenii ? Până la urmă o să arunce de jur împrejur”.

„E urât”.

„Lasă de dorit. Noi populaţia suferim datorită faptului că neînţelegerile astea cu societatea, cu primăria, consilierii nu se înţeleg”.

Operatorul de salubritate nu a mai ridicat gunoiul deoarece Consiliul Local a refuzat să aprobe majorarea tarifelor.

„Pentru colectare, transport si colectare gunoaie la populaţie, până la momentul acesta se percepea un preţ de 7.43 lei fără TVA; iar operatorul dorea ca în anul 2017 să dubleze preţul 14 lei şi 54 de bani fără TVA”, spune Marius Stoica, primarul municipiului Orşova.

Tarife aproape duble au fost solicitate şi în cazul firmelor - de la 87 de lei, la 152 de lei.

Acea taxă de 80 lei/tonă care trebuie plătită obligatoriu către Ministerul Mediului. Acea taxă este suportată de generator, generatorul de deşeuri este populaţia şi agenţii economici. În aceste condiţii, E obligatoriu ca acea taxă să fie introdusă în preţ”, afirmă Constantin Popescu, directorul operatorului de salubritate.

Reprezentanţii Gărzii de Mediu au făcut deja controale în teren, iar amenda va veni pe adresa primăriei.

Urmează, în urma cercetărilor, şi la faţa locului, şi a documentelor, urmează să sancţionăm Primăria cu o amendă de 500.000 de ron”, spune Cătălin Tutilescu, comisarul șef al Gărzii de Mediu Mehedinți.

Municipalitatea vrea acum să rezilieze contractul cu actualul operator şi să înfiinţeze un serviciu public, care să se ocupe de salubrizare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri