Panouri cu greșeli lângă operele lui Brâncuși. Anchetă la primărie

Data publicării:
brancusi afis gresit

Situaţie jenantă la Târgu Jiu. Este anchetă în cadrul primăriei, după ce în parcul unde se află operele lui Constantin Brâncuşi au fost amplasate mai multe panouri scrise greşit în limba română şi cu un text din care nimeni nu înţelege mare lucru. Nu este pentru prima dată când se întâmplă asta. Şi panourile scrise în engleză sunt pline de greşeli. Ele au fost amplasate acum un an şi nu au fost corectate sau înlocuite nici până acum.

Panourile care ar trebui să îi avertizeze pe turişti să nu distrugă operele lui Brâncuşi au fost amplasate săptămâna trecută în parc. Textul lor este însă unul fără înţeles clar, dar şi cu greşeli gramaticale: „Se interzice: Contactul fizic al vizitatorilor cu operele, a persoanelor cu câini sau alte animale, biciclete, role, skateboard-uri, precum şi alte vehicule cu sau fără motor, cu excepţia serviciilor de salubrizare şi aprovizionare, precum şi laboratoarele mobile."

„Astfel de panouri au fost amplasate lângă fiecare operă a lui Constantin Brâncuşi, în urma unei hotărâri de CL care interzice turiştilor atingerea operelor. Ele au fost însă scrise greşit şi acum trebuie înlocuite”, relatează Carla Tănasie, reporter Digi24.

„Nu mi se pare corect, mai ales că suntem un oraş care ar trebui să fim promovaţi prin operele lui Brâncuşi, iar aceste panouri sunt impactul vizual pe care îl vede cineva care intră în acest parc. Puţin mai mare atenţia!”, spune un localnic.

„La câteva minute după ce am filmat panourile scrise greşit, ele au fost luate de către autorităţile locale”, relatează Carla Tănasie, reporter Digi24.

Autorităţile caută acum vinovaţii şi promit sancţiuni.

Persoana găsită vinovată va suporta costurile refacerii acestor autocolante”, spune Loredana Covei, purtător de cuvânt al primăriei Târgu Jiu.

Decizia autorităţilor locale de a interzice turiştilor atingerea operelor lui Constantin Brâncuşi a fost aspru criticată în spaţiul public. La Târgu Jiu se află singurele opere ale marelui sculptor care pot fi vizitate gratuit, într-un parc în aer liber. Este vorba de Poarta Sărutului, Masa Tăcerii, Aleea Scaunelor şi Coloana Infinitului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri