Parc scos la licitație. Soluțiile Primăriei Capitalei

Data publicării:
gabriela firea fb
Foto: Facebook

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, spune că municipalitatea vrea să discute cu reprezentanții Ambasadei Italiei despre parcul pe care reprezentanța diplomatică vrea să-l scoată la licitație, astfel încât întreaga zonă verde să fie salvată.

Gabriela Firea a spus astăzi, la ședința extraordinară care s-a desfășurat la Primăria Capitalei, că partea aflată în proprietarea statului italian din parcul Nicolae Iorga este de 3.000 de metri pătrați, iar ceilalți 6.000 de metri pătrați ai parcului nu sunt afectați și vor rămâne în continuare zonă verde.

Am aflat căutând în arhive că în 2012 Ambasada Italiei a solicitat Primăriei un schimb de terenuri, dorind să renunțe la această suprafață de 3.000 de metri pătrați, care să rămână în continuare parc public. A solicitat o suprafață în zona de nord a Capitalei, care acum e ocupată de o reședință particulară”, a spus Gabriela Firea.

Cred că trebuie să discutăm, să oferim posibilitatea unui schimb de terenuri. Dacă nu se va reuși un schimb, vom intra în negociere. Totuși, trebuie să avem grijă și de bugetul Capitalei. Prioritar ar fi să oferim un teren la schimb. Sperăm să salvăm și acest parc”, a adăugat edilul.

Ambasada Italiei a anunțat că scoate la licitaţie o suprafață de aproximativ 3000 de metri pătraţi din parcul Nicolae Iorga, situată pe Calea Victoriei, folosită până acum ca spaţiu public. Prețul de pornire este 5,52 milioane euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri