Pașii pentru radierea mașinii

Data publicării:
masini coada strada

Radierea maşinii trebuie făcută la Direcţia Permise şi Înmatriculări Auto. La dosar aveţi nevoie de o cerere în care specificaţi motivul radierii, o fişă de înmatriculare vizată de administraţia financiară de care aparţineţi, prin care se face dovada că aveţi achitate impozitele la zi, şi de un certificat de radiere, în trei exemplare.

Pe lângă acestea, ataşaţi certificatul de înmatriculare a maşinii şi plăcuţele, precum şi cartea de identitate a vehiculului, în original şi copie. Vă trebuie şi un document prin care să dovediţi că aveţi spaţiu pentru depozitarea maşinii.

În cazul uneia furate, mai aveţi nevoie de dovada de la poliţie. Dacă însă aţi vândut maşina în afara ţării, se poate da curs radierii şi fără Cartea de Identitate a vehiculului, certificatul de înmatriculare şi plăcuţe, dacă se face dovada că acestea au fost reţinute de autorităţile străine la înmatriculare. Dacă maşina este dată la dezmembrări, vă trebuie documentul care atestă dezmembrarea, casarea sau predarea unei unităţi specializate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri