Patronii români sunt generoşi de sărbători

Data actualizării: Data publicării:
tichete cadou captura

Firmele care tipăresc tichetele cadou au primit cu 25% mai multe comenzi decât în 2015. Acest mod de recompensare a angajaţilor are şi o explicaţie practică - dacă valoarea tichetului este de cel mult 150 de lei, firmele nu plătesc taxe şi impozite. În plus, tichetele cadou sunt deductibile.

Angajaţii mai multor companii au fost anunţaţi deja că luna decembrie le va aduce surprize plăcute.

Ana Bobancu, director de comunicare al unei companii din industria auto din Braşov: „Oferim, pe lângă prima de Crăciun, care începe de la 600 de lei şi creşte în funcţie de vechimea fiecărui angajat, şi bonusuri de 300 de lei cadou.”

Dragoş Nica, angajat al unei firme de rulmenţi: „Aceste cadouri de Crăciun sunt motivante, sunt un stimul şi aduc un spor de încredere în companie.”

Corina Diaconu, director al unei companii de resurse umane: „Atât companiile mari cât şi cele mici sunt din ce în ce mai preocupate de bunăstarea angajaţilor.”

Firmele care tipăresc aceste tichete cadou au primit mai multe solicitări faţă de anul trecut

Dana Sîntejudean, director al unei companii emitente de tichete: „O creştere de peste 25% a volumelor de tichet cadou.”

Emilian Duca, consultant fiscal: „Tichetele cadou, în sumă de până la 150 de lei, sunt neimpozabile la nivelul angajatului şi sunt cheltuială deductibilă pentru angajator, respectiv 5% din fondul de salarii.”

Dacă valoarea tichetului depăşeşte 150 de lei, diferenţa este impozitată. Spre exemplu, dacă suma este 200 de lei, pentru 50 de lei se reţin impozitul 16% şi contribuţiile sociale.

Conform unei analize UpRomânia, 64% din companiile care oferă salariaţilor tichete de masă vor acorda şi tichete cadou.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri