Pericol public. Mii de balcoane pot cădea la prima furtună

Data publicării:
balcoane smulse crop

Peste 2.000 de balcoane pot cădea la prima vijelie, numai în Sectorul 4. Sunt concluziile primelor verificări ale edililor din acest sector, care atrag atenţia că responsabilitatea consolidării este a proprietarilor apartamentelor.

Pericolul pândeşte la tot pasul în sectorul 4. Din 59 de blocuri verificate de primărie, 53 au probleme. Peste 2.000 de balcoane pot cădea la prima vijelie. Proprietarii au termen un an de zile să le consolideze.

Fațadele, balcoanele și toate facilitățile ce țin de această proprietate reprezintă o proprietate privată. Nici măcar reabilitarea termică nu compensează măsurile de consolidare”, spune Daniel Băluță, primarul sectorului 4.

Constructorii spun că pentru consolidarea unui balcon este nevoie de autorizare de la primărie şi de aprobarea unui Plan Urbanistic Zonal care să ţină cont mai ales de structura imobilului.

Asociațiile de proprietari ar trebui să se constituie în cei care aplică pentru intrarea în legalitate a acestor construcții”, spune Dragoș Mocanu, inginer constructor.

Bucureştenii cer în schimb mai puţină birocraţie.

„Eu am mai multe balcoane pe care le-am facut. Mai grav este că, chiar dacă vrei sa faci, te lovesti de o mie si una de autorizaţii. Noi suntem proprietari numai pe hârtie”, spune un bucureștean.

Duminică, vântul puternic a smuls balcoanele aflate la ultimele etaje ale unui unui bloc situat pe Şoseaua Giurgiului. Plăcile de beton care s-au prăbuşit au distrus un magazin. Din fericire, nu a fost nimeni rănit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri