Pisici mutilate cu apă opărită

Data actualizării: Data publicării:
pisica oparita galati

Cruzime fără margini, într-un cartier din Galaţi. Indivizi încă neidentificaţi au opărit zece pisici. Impresionată de suferinţa animalelor, o localnică a decis să adopte două dintre ele. Celelalte vor fi îngrijite de Asociaţia pentru Protecţia Animalelor. Reprezentanţii acesteia au anunţat că vor face plângere şi la poliţie, în speranţa că vinovaţii vor fi prinşi şi pedepsiţi. Vă avertizăm, urmează imagini ce vă pot afecta emoţional.

Ea este una dintre cele două feline care au avut noroc să fie salvate de o localnică. Femeia le-a găsit pe stradă acum două zile și le-a dus de urgență la veterinar. Dupa ce medicii le-au salvat, localnica s-a decis să le adopte.

„Am găsit în jurul blocului unde locuiesc mai multe pisici cu pielea şi blana jupită. Nu ştiu exact ce a fost aruncat pe ele, dar în orice caz o substanţă destul de concentrată care pur şi simplu le-a adus în această stare”, spune Petrica Dumitrescu, localnică.

Medicii veterinari spun că arsurile au fost provocate, cel mai probabil, de apă fiartă. Animalele au răni profunde și trebuie acum să urmeze un tratament cu antibiotice.

„Le-a stropit cu... eu zic că apă fierbinte, pentru că pisicile nu prezentau şi leziuni în interiorul gurii, pe limbă. Dacă era o substanţă toxică, un acid sau substanţă caustică, ele au tendinţa să se lingă şi atunci apar leziuniile respective”, explică Cornel Gingăraşu, medic veterinar.

Oamenii sunt şocaţi de faptele de cruzime din cartierul lor.

- Eu cred că cu substanţe, nu putea cu apă clocotită. Dacă era mai de sus, eu zic că apa se mai răcea, nu putea să arunce chiar pe ele.

- Cică sunt multe, o familie care le îngrijeşte. Am impresia că s-au răzbunat vecinii pe ei.

Reprezentanții Asociației pentru Protecția Animalelor vor îngriji pisicile mutilate.

„Vom încerca să identificăm, dacă putem într-adevăr să facem lucrul acesta, persoana care a cauzat aceste traume pisicuţelor. Vom face şi o plângere la poliţie”, spune Corina Grigore, președinte Help Lăbuş.

Dacă va fi prins, cel care a maltrat pisicile riscă de la trei luni la un an de închisoare.


Senatul României a aprobat, tacit, pe 1 noiembrie, o propunere legislativă care prevede majorarea pedepselor pentru cei care comit acte de cruzime împotriva animalelor. Iubitorii animalelor cer amenzi mai aspre pentru cei care chinuie necuvântătoarele, dar şi pedepse cu închisoarea, ce ar putea ajunge şi la 7 ani. Potrivit legii aflate acum în vigoare, pedepsele maxime pentru această infracţiune nu depăşesc un an de închisoare. Ce amploare a căpătat fenomenul cruzimii împotriva animalelor aflaţi duminică, de la ora 14:00, dintr-un reportaj "Din interior".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri