Poarta Guvernului, sudată peste noapte

Data actualizării: Data publicării:
poarta

Peste 12.000 de oameni au protestat aproape cinci ore la Bucureşti în faţa Guvernului. Ministrul Justiţiei a făcut anunţul care a dezlănţuit demonstraţiile după 22:00, iar documentul a fost publicat în timp record: era trecut de unu noaptea când s-a întâmplat asta.

Forțele de ordine au luat măsuri sporite față de aseară. În această dimineață a fost sudată inclusiv poarta de acces din fața Guvernului, relatează corespondentul Digi24 Laurenţiu Rădulescu.

Aseară, câțiva protestatari au forțat-o dar au fost repede înlăturați de jandarmi.

De asemenea, în fața Guvernului patrulează jandarmi inclusiv la această oră, iar în piața Victoriei mai multe dube ale Jandarmeriei sunt încărcate cu garduri.

Codurile penale, modificate prin OUG și publicate în MO în timp record. Textul final al ordonanței

Supărare mare pe cei 12.000 de protestatari adunaţi azi noapte în Piaţa Victoriei, după ce Ordonanţa de modificare a Codului penal a fost adoptată. La un moment dat, mulţimea furioasă s-a năpustit asupra gardului din faţa Palatului Victoria. Jandarmii au intervenit imediat. Pentru a preveni alte incidente, zeci de jandarmi au venit fără oprire la Guvern.

Deşi în curtea Guvernului sunt peste 100 de jandarmi, ei continuă să vină în număr tot mai mare pentru întăriri. Grupuri de jandarmi sosesc pentru a-i ajuta pe colegii din interior. De această dată vedem că au venit înarmaţi, cu tuburi cu gaz şi cu puşti”, a relatat Cristian Popa, corespondent Digi24.

Imediat după declaraţiile de la Guvern, toate ieşirile şi intrările au fost blocate de SPP şi de jandarmi. Oamenii revolţati ameninţau că vor forţa uşile şi se vor năpusti pentru guvernanţi. Toată presa a rămas blocată în clădire până când din Piaţa Victoriei au plecat protestatarii.

- Ruşine, ruşine să vă fie!

- Hoţii! Hoţii!

Manifestantii au huiduit şi au scandat lozinci împotriva actualei guvernări.

- Asistăm la un moment critic al democraţiei româneşti. O gaşcă de borfaşi a călcat în picioare legalismul în această ţară. Efectele vor fi că toţi aceşti borfaşi care au intrat la închisoare vor fi curaţi ca lacrima. Şi s-a dat undă verde la marele jaf PSD-ist.

- Hoţeşte! Este în conformitate cu ceea ce se pricep să facă. Să fure.

- Cifra de 50.000 care a fost atinsă duminică o vom depăşi.

- Mi se pare că a fost legalizată hoţia. Mi se pare că am retrograt în 1989.

Traficul pe principalele bulevarde a fost restricţionat, o vreme, pentru şoferi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri