Pontonul Elenei Udrea. Investiţia de 800.000 de euro e lăsată în paragină

Data publicării:
ponton udrea

Primăria din Galați a abandonat portul de ambarcaţiuni de agrement inaugurat în 2009 de fostul ministru Elenea Udrea. Acum, administraţia a concesionat un teren pe care un om de afaceri va amenaja un alt port pentru proprietarii de bărci.

Ca să ajungă pe Dunăre, proprietarii de bărci din Galaţi trebuie să treacă de pietrele şi gunoaiele de pe malul fluviului. Singurul port pentru ambarcaţiunile de agrement din oraş, construit în vremea în care Elena Udrea era ministrul Turismului, a fost distrus în proporţie de 70% de sloiurile de gheaţă din timpul iernii şi de aluviuni.

„A fost, dar asta este, s-a mâlit, nu s-a mai făcut nimic. Mulţi n-au unde să tragă la mal”, spune un localnic.

„În 2009, când a fost inaugurat, Portul de Ambarcaţiuni de la Galaţi avea o capacitate de 80 de locuri. Astăzi mai sunt utilizabile doar 30 şi asta după ce sloiurile de pe Dunăre au măturat pontonul în 2012”, relatează Iuliana Chitic, reporter Digi24.

„Cursul Dunării este destul de rapid şi de foarte multe ori toată mizeria, aluviunile şi tot ce mai vine pe Dunăre ne creează nouă probleme la Portul de Ambarcaţiuni”, spune Bogdan Ardean, administratorul portului de ambarcaţiuni.

În Galaţi sunt aproape 2.500 de ambarcaţiuni de mici dimensiuni şi, cu excepţia portului deteriorat al Elenei Udrea, nu există locuri de acostare pentru ele. Un investitor privat urmează să construiască un nou spaţiu de acostare. Primăria i-a concesionat un teren, în apropierea pontonului abandonat.

Investitorul propune aici un proiect amplu de modernizare a întregului spaţiu, cu locuri de petrecere a timpului liber, golf de ambarcaţiuni”, spune Raluca Ardean, purtător de cuvânt la Primăria Galaţi.

„Rampa de lansare care va fi acolo va fi gratuită pentru toţi gălăţenii, iar preţurile pentru acostarea unei bărci vor fi astfel încât oricine să poată să ţină o barcă acolo”, spune Bogdan Zamoniţă, investitor.

Omul de afaceri anunţă că va investi un milion de euro în următorii cinci ani. El va plăti o redevenţă de 1.250 de lei pe lună către municipalitate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri