Poştaşii i-au spus premierului necazurile lor

Data actualizării: Data publicării:
postasi premier

Este a doua săptămână de grevă la Poşta Română iar astăzi poştaşii au prins momentul ca să se plângă premierului. S-a întâmplat în timpul vizitei pe care Dacian Cioloş a făcut-o la Cluj-Napoca. Greviştii i-au prezentat situaţia pe scurt şi au cerut demiterea conducerii instituţiei. Discuţia a avut loc cu câteva ore înainte ca liderii sindicali şi conducerea companiei să ajungă la o înţelegere care a dus la încetarea grevei.

Protestatar: Nu se mai poate aşa, domnu' premier. Niciodată în istoria României nu s-a întâmplat ca trei zile salariaţii din Poşta Română să nu lucreze. Să demiteţi de urgenţă conducerea companiei, consiliul de administraţie şi să se dezamorseze această situaţie.

Dacian Cioloş: Să vedem care va fi rezultatul discuţiilor în legătură cu subiectul acesta. Dacă va fi nevoie, o să se implice şi Guvernul.

Preţ de câteva minute, aproximativ o sută de funcţionari ai poştei i-au spus premierului ce probleme au. Sunt de o săptămână în grevă, nemulţumiţi de salariile pe care le primesc şi de sporurile de care se bucură şefii Poştei Române.

Monica Zai, liderul Sindicatului Liber al Poştaşilor Maramureș: „Nu s-a ajuns la un document semnat, tocmai de aceea noi suntem în așteptare. Factorii postali nu au ieșit în cursă, oficiile nu s-au deschis.”

„Fiecare cu problemele lor, numai că noi nu am știut. Voi aștepta până vor deschide”, spune un client care a găsit oficiul poştal închis.

Conducerea Poștei Române a oferit iniţial aproximativ 100 lei în plus la salariu, jumătate din suma cerută de protestari. După negocieri s-a stabilit un plus de 2,5 lei la fiecare tichet de masă şi o majorare salarială de 80 de lei brut, de la 1 ianuarie 2017.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri