Povestea celor 18 forturi care înconjoară Bucureștiul

Data publicării:
fortificatii bucuresti

Dacă rămâneţi în pană de idei pentru week-end, puteţi încerca o vizită în istorie, la cele 18 forturi care înconjoară Bucureştiul. Un geograf organizează tururi prin lanţul de fortificaţii care se întinde pe 70 de kilometri. Cei care le descoperă sunt fascinaţi de povestea lor şi cu siguranţă că ar fi un obiectiv turistic de succes. Forturile sunt însă in paragina, iar reparaţiile ar costa statul zeci de milioane de euro.

Traseul vizitei forturilor începe cu cel de la Popeşti Leordeni, aflat la 10 kilometri de Bucureşti. Este unul dintre cele mai întortocheate, cu tuneluri de zeci de metri.

În ultimii ani ai secolului al XIX-lea s-a proiectat şi fortificaţia permanentă din Bucureşti care e o centură alcătuită din 18 forturi şi 18 baterii”, afirmă Andrei Bergheş, organizator.

Mulţi dintre bucureştenii care le-au descoperit spun că ar veni mai des în vizită la forturi dacă ar fi amenajate pentru turism.

Iată ce spun vizitatorii:

Mi-am dorit de mult timp să vizitez forturuile din jurul Bucureştilor. Am descoperit multe lucruri interesante”.

Am întâmpinat dificultăţi să vin până acum pentru că e foarte greu de ajuns la ele şi sunt neîntreţinute, cu gunoaie, drumul e aproape inaccesibil”.

Forturile lăsate moştenire de regele Carol nu şi-au îndeplinat niciodată menirea, dar rămân dovada că dorea să proteje Bucureştii plasaţi în câmp deschis, una dintre cele mai expuse capitale europene.

În primul război mondial erau deja depăşite şi n-au putut împiedica cucerirea Bucureştiului de către puterile centrale. Rămân însă ca un vestigiu al istoriei noastre şi cred că e important iată să le vizităm”.

Următoarea vizită la forturile din jurul Capitalei are loc peste două săptămâni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri