Povestea unei afaceri de succes în IT

Data publicării:
it

Un tânăr din Oradea, rămas orfan la doar 12 ani, nu s-a lăsat învins de încercările vieţii şi are acum o afacere de succes în IT. Deşi nu ştia nimic despre acest domeniu, a luat-o de la zero şi, în câţiva ani, se poate lăuda cu un portofoliu de sute de site-uri create pentru clienţii săi.

Mihai a rămas orfan la 12 ani. A avut grijă de el fratele său vitreg, care avea pe-atunci doar 21 de ani. A decis însă sa-şi ia viaţa în propriile mâini. La 15 ani s-a mutat singur și a început să vândă ziare.

Mihai-Williams Roşian, administratorul unei firme de IT: „Trebuia să mă trezesc foarte devreme, să ajung la ora cinci să iau ziarele și la 5 și 20, cinci și jumătate, să fiu prin intersecții.”

Câteva luni mai târziu s-a reprofilat.

Mihai-Williams Roşian: „Al doilea job, imediat după aia, era ajutor bucătar, nu neapărat că mi-a plăcut bucătăria, nu mi-a plăcut bucătăria, dar trebuia să găsesc o soluție.”

În tot acest timp, nu a abandonat școala. Spera ca într-o zi să ajungă medic, dar era un vis prea mare pentru un tânăr care trăia de pe o zi pe alta. Soarta avea alte planuri cu el. A primit un job de fotograf pe un vas de croazieră şi a plecat fără să stea pe gânduri.

Mihai-Williams Roşian: „Am lăsat două cutii, asta a fost tot ce am avut eu. Două cutii le-am lăsat la un prieten. Și foarte multe datorii am avut.”

Nu regretă anii petrecuți departe de țară. Jobul de fotograf pe vas i-a dat șansa să cunoască oameni interesanţi și să viziteze locuri la care altfel nici nu ar fi visat.

Mihai-Williams Roşian: Când am ajuns în Alaska, când m-am dat jos de pe vapor am zis wow. Dacă exista undeva paradisul eu am zis că e în Alaska.”

Dar a știut tot timpul că locul lui este acasă, la Oradea.

Mihai-Williams Roşian: Mi-am dorit foarte mult să fac ceva aici acasă și să rămân acasă, să fac ceva ce îmi place, să stau cu prietenii.”

Mihai a început, alături de cumnatul lui, o afacere în IT. Nu pentru că se pricepeau, ci pentru că li s-a părut ofertant.

Mihai-Williams Roşian: „Am învățat să facem pagini web, au apărut și primii clienti și încet încet am ajuns la peste 100 de pagini web făcute și câteva sute de clienți.”

Gheorghe Fetea, asociatul lui Mihai: "Parcursul vieţii lui, când îmi povesteşte, puţin mă emoţionez fiindcă el tot ce a obţinut, a obţinut pe cont propriu."

Acum, Mihai are trei angajaţi şi foarte mulţi colaboratori, iar portofoliul de clienţi creşte de la o zi la alta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri