Poza de pe pachetele de țigări revendicată de 60 de persoane

Data publicării:
pachete de tigari

Un român care locuieşte în Anglia spune că a descoperit imaginea tatălui său, care a decedat între timp, pe pachetele de ţigări care se vând în mai multe ţări din Uniunea Europeană. Avocatul său cere daune morale de un milion de euro. Reprezentanţii Comisiei Europene spun că sunt peste 60 de oameni care au cerut despăgubiri pentru exact aceeaşi fotografie.

Fiul unui bărbat care a decedat în urmă cu doi ani susţine că o fotografie cu tatăl său de pe vremea când era internat într-un spital din Cluj apare ilegal pe pachetele de ţigări din multe ţări europene.

„Cum aţi fi reacţionat dumneavoastră să vă vedeţi părintele mort pe pachetul de ţigări? Am frate care stă în Arad şi a cumpărat ţigări şi a văzut poza respectivă. Cumnaţi de-ai mei au găsit la lucru pachete din alte ţări: Polonia, Cehia şi aici în Marea Britanie cu poza lui pe pachet. În toate magazinele din Anglia au apărut de o săptămână. Am găsit în centru unde stăm, în oraşul din Anglia, în centru, pe jos, pachete de ţigări cu poza tatălui nostru. Nu cred că i-ar plăcea cuiva să vadă aşa ceva!”, spune Adrian, reclamant în cazul pachetelor de ţigări.

„Persoanele urmăresc, pe de o parte să stopeze producţia, nu de ţigarete, ci de ţigarete cu poza tatălui lor aflat pe coperta acelor pachete de ţigări, dar şi plata unor despăgubiri de 1 milion de euro”, spune avocatul Adrian Cuculis.

„Bărbatul a fost internat la un spital din Cluj pentru o operaţie la un picior şi a fost anesteziat total. Atunci, crede familia, a fost făcută fotografia care a apărut pe pachetele de ţigări. Ulterior, a fost externat, iar după jumătate de an, bărbatul a decedat. Avocatul nu a vrut să facă public numele spitalului până nu au toate probele pentru a demara procesul în instanţă”, relatează Alexandra Groza, reporter Digi24.

Deşi avocatul familiei spune că va da în judecată Ministerul Sănătăţii şi spitalul unde se presupune că a fost făcută fotografia, reprezentanţii Comisiei Europene, care au avizat imaginile, spun că nu sunt motive de îngrijorare. Famiile celor care apar pe pachetele de ţigări şi-au dat acordul. ÎIn plus, până acum, alți 60 de europeni au reclamat același lucru chiar pentru această fotografie.

„Pozele respective au fost făcute, de fapt au fost selectate de către Comisia Europeana şi pentru absolut toate există consimţământul persoanei în cauză, dacă este un adult în viaţă este al lui, dacă nu, este al familiei”, spune Magda Ciobanu, coordonatorul programului Stop Fumat din Ministerul Sănătății.

„Au fost peste 60 de reclamaţii din mai multe state membre care fac referire la aceeaşi imagine. Putem spune cu siguranţă că persoana din imagine nu este cea despre care vorbeşte familia din Cluj şi orice asemănare este pură coincidenţă”, arată Comisia Europeană.

Imaginea a fost revendicată de mai multe persoane. Un spaniol spune că el însuşi ar fi în poza de pe pachetul de ţigări, dar serviciul de sănătate publică din Spania l-a contrazis pe motiv că tuburile de respirat folosite nu coincid. Într-un alt caz, un italian de 48 de ani din Torino spunea că tatăl lui ar fi în fotografie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri