Prețurile caselor în cele mai scumpe cartiere din țară

Data publicării:
cluj

Cluj Napoca rămâne fruntaș în topul orașelor cu cele mai piperate prețuri ale apartamentelor sau caselor. Cele mai scumpe sunt în zona centrală şi cea ultracentrală.

În zona centrală pretențiile vânzătorilor ajung la 1.530 de euro pe metrul pătrat, la o diferență de 70 de euro metru pătrat față de următorul cartier din top, Plopilor.

Cele mai semnificative creșteri au avut loc în zona centrală, prețurile au crescut cu 3,8% în primul trimestru din 2017 și cu 6% în al doilea trimestru. Prețurile au crescut și în cartierele noi, unde sunt în defășurare șantiere pentru noi locuințe - Europa, respectiv Bună Ziua.

Clujenii pot achiziționa apartamente la prețuri mai rezonabile, adică între aproximativ 700 și 900 euro pe metru pătrat doar în localitățile limitrofe cum sunt Florești sau Baciu.

După apartamentele din centrul Clujului, la nivel național topul celor mai scumpe locuințe din țară este urmat de București unde un apartament în zona de centru-nord costă 1.500 euro pe metru pătrați și de Timișoara cu 1.080 euro pe metru pătrat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri