Prevenție de Ziua Internațională Antidrog

Data publicării:
antidrog

Centrul Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului din România promovează responsabilitatea de Ziua Internaţională Antidrog. Duminică, părinţii şi copiii care vor fi în Parcul Tineretului sunt invitaţi la o minicampanie de informare despre riscurile consumului de droguri.

Gigel Lazăr, reprezentant CIADO la Comisia Europeană: „Prevenţia este cea mai importantă. 600 de mii de consumatori în România. Dacă această cifră creşte de la an la an, unde putem ajunge? Nu mai putem să îi spunem copilului nu consuma droguri pentru că se întâmplă ceva, copilul este neatent, din contră, poţi să îl şi inciţi, de aceea trebuie să venim cu alternative la educaţie civică, la responsabilitate comunitară şi alte activităţi cum ar fi arta, sportul.”

Vizitatorii se vor bucura în acest weekend şi de expoziţii, lansări de carte şi un spectacol, toate cu aceeaşi tematică.

Gigel Lazăr, reprezentant CIADO la Comisia Europeană: „Vor fi în jur de 2000 de copii care se vor bucura de tot ceea ce înseamnă spectacol oferit de gaşca Zurli. Publicul va fi surprins să vadă că am realizat 40 de mii de exemplare din această carte să arătăm tinerilor cum se face prevenţie la nivel de secol 21.”

Voluntarii speră şi la o colaborare cu administraţia locală a Capitalei. De aceea, săptămâna viitoare îi vor convoca pe noii primari la o dezbatere în acest sens.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri