Propunerile Gabrielei Firea pentru clădirile cu risc seismic

Data actualizării: Data publicării:
bulina risc seismic

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că a propus un set de măsuri pentru consolidare locuințelor în caz de cutremur și face un apel către Guvern prin care dorește să se găsească o soluție pentru proprietarii care refuză să-și părăsească locuințele.



Primarul Capitalei dorește și înființarea unei entități care să se ocupe exclusiv de consolidarea clădirilor cu risc seismic: „În sedința din septembrie voi supune la vot înființarea unei administrații. În această administrație toți angajații se vor concentra pe consolidare. Am găsit 13 milioane de lei în acest an, iar de la bugetul de stat 20 de milioane plus încă 4,5 milioane de lei. Am avut întâlniri cu Arafat și am stabilit mai multe măsuri comune. Sunt 774 de clădiri, 183 de clădiri care reprezintă seism seismic clasa întâi, 318 clasa a doua de risc și 94 clasa a treia. Imobilele au fost expertizate în perioada 1990+96.”

În ceea ce privește Centrul Vechi și Calea Victoriei, Gabriela Firea susține că va demara în regim de urgență consolidare în aceste zone.

Se va merge și la amendarea conform legii a proprietarilor pentru neprezentarea cadastrului aferent apartamentului, spațiului cu altă destinație, în 60 de zile de la notificare, potrivit legii. Acționarea în instanță a proprietarilor care nu permit accesul în locuințe în faza de proiectare și sau execuție și obținerea unei ordonanțe prezidențiale”, arată Gabriela Firea, primarul Capitalei.

Referitor la consolidarea locuințelor cu locuitorii înăuntru, primarul Capitalei a declarat că „se poate poate acest lucru, dar nu în cazul tuturor imobilelor. Depinde de soluția de consolidare stabilită prin proiect.”

Voi merge și la Parlament cu propunerea de modificare. Sunt convinsă că com găsi un răspuns bun și din partea Parlamentului pentru a modifica legislația. Este nevoie de un efort comun: Primăria Generală, Guvern, Parlament” , conchide Primarul Capitalei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri