Primarul care a găsit soluţia la problema hoţilor

Data publicării:
hoti

Edilii dintr-o comună din Timiş au găsit o soluţie la problema hoţilor. Acum o lună şi jumătate, au montat un sistem de supraveghere video şi, de atunci, nimeni n-a mai îndrăznit să dea vreo spargere. În octombrie şi noiembrie, înainte de montarea sistemului, hoţii au lovit de trei ori.

Cele 12 camere de supraveghere montate în comuna Darova din județul Timiș acoperă aproximativ 1,5 km și mai multe intersecții. Informațiile video sunt stocate pentru 6 luni, timp în care poliția poate solicita în orice moment ajutor pentru identificarea autorilor unor infracţiuni.

„Poate lua numerele de la mașină, fizionomia anumitor persoane care trec în raza de acțiune a lor, am putea spune că e într-adevăr de speriat,” precizează Sorin Tilihoi, primarul comunei Darova.

În comunele învecinate, din decembrie şi până acum au fost deja înregistrate şase tentative de furt. Localnicii din Darova spun că acum se simt mai în siguranţă.

„Deja au fost prea multe furturi, încă trebuiau puse mai demult,” spune un localnic.

„S-au întâmplat cam multe, multe probleme din-astea cu casele. Mulți sunt plecați, casele sunt libere și oamenii ca să trăiască trebuie să facă ceva,” adaugă altul.

Sistemul de supraveghere video a costat aproximativ 70.000 de lei, bani primiți de comună la ultima rectificare bugetară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri