Primele detalii despre modificarea Pilonului II de pensii

Data publicării:
marcel ciolacu

Vicepremierul Marcel Ciolacu a dat luni primele indicii despre modificările pe care autorităţile vor să le facă la Pilonul II de pensii. Oficialul spune că statul încasează de la firme cel mult 85 la sută din totalul contribuţiilor de asigurări sociale. Astfel, ar fi normal ca şi transferul către Pilonul II să se realizeze în aceeaşi proporţie, a mai spus Marcel Ciolacu.


„Important este că Pilonul II nu se naţionalizează, statul român nu-i ia banii şi nici nu desfiinţează cineva Pilonul II. Este o singură problemă, pe care am sesizat-o toţi, inclusiv ministrul finanţelor. În momentul acesta, transferul de la Pilonul I către Pilonul II este 100%. Nu este normal, fiindcă luăm nişte bani în plus celor care dau la Pilonul I. Dacă rata de încasare, care e o rată bună la obligaţiile sociale, este printre primele la nivel european, de 83-85%, atunci transferul să fie tot în aceeaşi proporţie. Asta înseamnă o modificare legislativă care se face prin Parlament, deci nu este mâine sau... ca şi sesizarea unui aspect care nu e foarte corect economic în primul rând şi faţă de cei care contribuie la Pilonul I”, a declarat luni vicepremierul Marcel Ciolacu.

Jurnalistul Digi24 Stelian Muscalu a comentat declarația oficialului român și a conturat realitatea de dincolo de aceste cuvinte - guvernanții au dificultăți în a face rost de sursele care să le acopere promisiunile din programul de guvernare. Urmăriți explicațiile în materialul video de mai jos:

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri