Proiect. Animalele de companie, trecute la întreţinere

Data actualizării: Data publicării:
pisici

Locuitorii municipiului Focşani ar putea plăti, în plus, la întreţinere dacă au mai mult de un animal de companie. Iniţiativa autorităţilor urmează să fie votată săptămâna viitoare, în Consiliul Local. Astfel, dacă într-un apartamente locuiesc doi oameni şi două animale de companie, factura la utilităţi se va face pentru trei persoane.

Primăria vrea ca proprietarii de animale să plătească în plus la întreţinere, adică inclusiv pentru gunoi menajer, curăţenie şi lumină pe scară.

Preşedinţii asociaţiilor de locatari ar urma să facă listele cu cei care au mai mult de un animal de companie.

Nina Isăroiu, preşedinte asociaţie de proprietari: Aş face o listă dacă este strict, strict obligatoriu să..., dar n-aş susţine ideea şi n-o susţin în continuare.

Cristi Misăilă, primarul muncipiului Focşani: Și aceste animale consumă anumite utilităţi, în speţă, apă, energie electrică. Fac un apel la toţi cetăţenii să înţeleagă, nu este un moft şi nu vrem acum...nu este asta cea mai stringentă problemă, dar totodată trebuie să înţelegem, să convieţuim în blocuri în special”.

Decizia finală va fi luată de consilierii locali în următoarea şedinţă. Dacă se va aproba nu va fi singura de acest fel din ţară. O asociaţie de proprietari din Alba Iulia încasează bani la întreţinere pentru câinii din bloc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri