Proiect. Călătorii gratuite pentru românii săraci din străinătate

Data publicării:
TAROM MARE

Un deputat liberal vrea să-i unească pe români de Centarul Marii Uniri. Concret, parlamentarul vrea să le ofere românilor săraci care trăiesc în afara țării călătorii gratuite cu avionul sau cu trenul în perioada 26 noiembrie - 9 decembrie 2018.

Deputatul PNL Florin Roman vrea să-i aducă acasă pe românii din diaspora cu prilejul sărbătoririi a 100 de ani de la Marea Unire. Pe cei fără posibilităţi financiare vrea să-i aducă gratuit.

Ne referim la un număr limitat. Ne referim la cei care nu au posibilităţi financiare. Există bineînţeles şi condiţii tehnice pentru că TAROM nu are suficiente capacităţi tehnice pentru a face acest lucru”, spune deputatul Florin Roman, iniţiatorul proiectului.

Cei care vor să vină în România de 1 Decembrie anul viitor, pe banii statului, trebuie să îndeplinească nişte condiţii.

În primul rând, trebuie să existe o solicitare, în al doilea rând trebuie să faci dovada că nu ai posbilităţi financiare, în al treilea rând trebuie să existe un decont pentru operatorul de transport, sunt chestiuni tehnice care sunt, zic eu, bine detaliate în proiectul de lege”, explică parlamentarul.

Românii plecaţi în străinătate spun că nu de transport gratuit au ei nevoie.

Nu e o idee bună, în orice caz. Trebuie plătit. Orice serviciu trebuie plătit. E logic, e normal, nu? Alte avantaje să se creeze diasporei, nu transportul gratuit. Ne asigurăm noi transportul”, spune un român care muncește în străinătate.

„Dacă ai liber în perioada aia, dacă nu ai liber, nu valorează nimic. Normal imigranţii vin vara, nu de 1 decembrie”, spune altul.

În schimb, românii din ţară, cei din taxele cărora ar urma să fie, de fapt, plătite biletele, sunt încântaţi de proiect.

E un lucru foarte bun. Mai ales pentru cei din afară. Eu cred că o să le fie mult mai uşor şi mulţi o să vină mai uşor acasă prin această metodă”, spune unul dintre ei.

Proiectul urmează să intre în dezbatere la comisiile din Senat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri