Proiect: În cazul violenței domestice, poliția ar putea separa imediat soții

Data publicării:
femeie

„În problema domestică se pune problema acum a unei reforme de substanță și noi discutăm cu Ministerul de Interne ca atunci când polițiștii constată că este lovit unul dintre parteneri și sunt prin casă lucruri alandala, să poata să îi separe”, a declarat Dragoș Pîslaru.

Conform ministrului, în legislația actuală „polițistul vede, constată, pleacă și cere mandat de la procuror care poate dura și până la 30 de zile până îl obține”.

Dragoș Pîslaru, ministrul al Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice: „Lucrăm la faptul ca atunci când poliția constată violența, să poată să îi separe, 72 de ore măcar. Se separă soț soție. Dacă are copil, ideea nu e să-i duci pe toți în trei locuri diferite. Problema care se pune este: avem în acest moment o politică clară de centre de agresori și de victime, avem unde să-i ducem? Ce facem când sunt copii?”.

Urmăriți AICI interviul integral acordat de ministrul muncii în emisiunea „În fața ta”, realizată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri