Psihologii atenționează: Folosirea excesivă a gadgeturilor îi face pe copii agresivi

Data actualizării: Data publicării:
copii

Psihologii trag un semnal de alarmă. Numărul copiilor „răpiți” de tablete și telefoane este în creștere. Alarmant este faptul că cei mici devin dependenţi de tehnologie, iar în momentul în care le este interzisă devin foarte agitaţi şi chiar agresivi. Numai la Iași au fost înregistrate câteva mii de astfel de cazuri. Pentru că nu se mai înţelegeau cu cei mici, părinții au fost nevoiți să recurgă la ajutorul psihologilor.

La doar 9 ani, Victor ştie cum se pot folosi aproape toate aplicațiile unui telefon din noua generație.

Mihaela, mama lui Victor: Dacă nu am sta noi lângă ei, ar sta toată ziua pe tehnologie. Dacă îi uiți, rămân uitați și lor nu le pare rău.

De doi ani, de când are acces nelimitat la gadgeturi, Victor a devenit mult mai retras şi chiar agitat când părinţii îi iau tableta sau telefonul. Pentru a evita agravarea comportamentului lui, părinţii au decis să-l înscrie la un centru unde se întâlnesc copii de toate vârstele şi fac activităţi de integrare în societate, sub coordonarea unui psiholog.

Mircea Popovici, psiholog clinician: Este un fenomen în creștere și încă va mai fi din păcate atâta timp cât copii vor fi lăsați nesupravegheați în timp nelimitat. Vorbim despre comportamente agresive, despre o toleranță scăzută la frustare, despre incapacitatea de a se concentra. Sunt nervoși, inclusiv în relața cu părinții.

Părinţii care nu apelează la ajutorul specialiştilor pentru copiii lor impun singuri reguli pentru a nu scăpa situaţia de sub control.

Alina Grosu, mamă: Copilul nu are voie pe tabletă decât în weekend. Că altfel pierdem concentrarea la teme și la lecții.

De la începutul anului, psihologii au tratat mii de cazuri de copii pierduți în tehnologie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri