Reacția ministrului Bodog, după protestele angajaților din sănătate

Data publicării:
sanitas

Miting al angajatilor din sănătate. Câteva mii de sindicaliști au demonstrat în fața Guvernului. Se tem că noile măsuri ale Executivului le vor reduce drastic veniturile. Principalele nemulţumiri: transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, dar şi de plafonarea sporurilor la 30%. Membrii Guvernului dau asigurări că nu va fi vorba de o scădere a veniturilor, ci de o creştere a lor. Deocamdată sindicaliştii continuă negocierile cu membrii Executivului.

Sindicaliştii Sanitas din toate colţurile ţării s-au strâns în această dimineaţă în Piaţa George Enescu din Capitală. Ei susţin că noile măsuri ale Guvernului le vor scădea veniturile de anul viitor şi vor pierde cel puţin 25% din venitul lunar.

Protestatari:

  • Aşa-zisa mărire de salariu înseamnă scăderea veniturilor.
  • Salariul va fi crescut, venitul meu va fi mai mic.
  • Am fost umiliţi...
  • Vor să plafoneze sporurile, trecerea contribuţiilor de la angajator la anagajat.
  • Ne scad veniturilor şi ne mai scade prin scoaterea tichetelor de masă.
  • Ar trebui să ne dea 300 de lei la fiecare salariu, să recuperăm ce am avut.

Angajaţii din Sănătate au pornit în marş spre Guvern pentru a-şi striga nemulţumirile.

E cel de-al doilea miting de amploare organizat în ultimele două săptămâni. La începutul lunii, peste șase mii de bugetari din toate confederaţiile sindicale s-au adunat tot aici in faţa Palatului victoria, iar nemulţumirile au fost aceleaşi.

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a încercat să le dea asigurări sindicaliştilor: Salariile nu scad, ci din contră, cresc. Există voci care susțin că datorită faptului că nu se vor acorda sporurile la cuantumul maxim, există posibilitatea să scadă ventiruile. Facem simulări pe aceste scenarii. Doamna ministru al Muncii a şi avansat o propunere cu care sindicatele au fost de acord. Vineri va avea loc o întâlnire pe această temă.

Leonard Barascu, preşedintele Federaţiei Sanitas: Veniturile sunt mult mai mici, cei care câștigă mult rămân pe loc, dar cei care câştigă puţin pierd. Sunt colegi asistenţi medicali care iau în patru ani patru milioane de lei. Regina creşterilor salariale s-a transformat în Cenuşăreasă.

Liderul sindicaliştilor Sanitas susţine că trebuie neaparat modificată Legea Salarizării. Protestatarii cer şi ca Executivul să vină cu un document în care să scrie clar că nu vor fi pierderi salariale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri