Record de zile libere pentru români în 2017

Data actualizării: Data publicării:
shutterstock_126290657

2017 a venit cu un record de zile libere pentru cei mai mulţi dintre români. Oficial au fost declarate 14 zile libere, încă cum cele mai multe au picat în cursul săptămânii, bugetarii - şi nu doar ei - au primit şi altele în plus, pentru a fi legate de weekend. Un exemplu - chiar Sărbătoatea Sfintei Marii. Se celebrează marţi, dar Guvernul a decis ca şi ziua de luni să fie nelucrătoare.

Românii au avut, până acum, 5 week-enduri prelungite şi asta pentru că 11 dintre cele 14 sărbători legale au picat în cursul săptămânii. Prima vacanţă scurtă am avut-o în luna ianuarie, cu ocazia Zilei unirii principatelor. Pentru că 24 ianuarie a picat marţi, Guvernul a decretat zi liberă şi luni, pe 23. A urmat o nouă vacanţă, de Paşte, de pe 15 pe 17 aprilie. Două săptămâni mai târziu, Ziua internaţională a muncii a fost prilej pentru un nou week-end prelungit.

Cea mai lungă vacanţă a fost însă în luna iunie, când am sărbătorit Ziua Copilului şi Rusaliile. Executivul a stabilit ca 2 iunie să fie, de asemenea zi liberă, pentru ca românii să se bucure de 5 zile de vacanţă. Adormirea Maicii Domnului aduce o nouă zi liberă în plus, peste cele stabilite prin lege. Mulţi români se vor întoarce la serviciu abia miercuri, după 4 zile de relaxare.

Tot 4 zile de vacanţă vom avea şi spre finalul anului, când sărbătorim Sfantul Andrei şi Ziua Naţională, 1 decembrie. Prima şi a doua zi de Crăciun pică luni şi marţi, astfel că şi la finalul anului vom avea 4 zile libere legate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri