Restaurant celebru de pe litoral, închis pentru mizerie

Data actualizării: Data publicării:
restaurant

Un restaurant faimos din Constanţa a fost închis de comisarii de la Protectia Consumatorilor. În urma unui control, aceştia au găsit în local multă mizerie, mâncare şi alimente depozitate necorespunzător, dar şi sute de kilograme de carne despre a căror provenienţă sau termen de valabilitate nu se ştia nimic.

Restaurantul Rustic din municipiul Constanţa a fost închis temporar de inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, după ce au fost descoperite sute de kilograme de carne şi peşte fără elemente de identificare şi cu stare termică schimbată, fiind găsite şi spaţii de depozitarii improprii.

Comisarii OPC au găsit câteva sute de kilograme de peşte şi produse din peşte fără etichete. Bucătăria şi spaţiile unde se depozitau produsele erau murdare.

De asemenea, echipele de control au constatat că nu erau respectate regulile în privinţa condiţiilor de depozitare şi de păstrare a alimentelor, fiind identificate şi probleme cu igiena.

Horia Constantinescu a spus că pentru toate neregulile constatate restaurantul Rustic a fost închis temporar, urmând să fie stabilită şi o sancţiune, iar produsele alimentare cu probleme au fost retrase de la comercializare. 

Nu este primul restaurant închis vara aceasta de OPC. Controalele comisarilor au început în forţă pe 1 iunie. De atunci şi până acum inspectorii au pus lacătul temporar pe uşile a 28 de agenţi economici, iar alţi 418 au fost aspru amendaţi.

Cea mai mare sancţiune a fost dată administratorului unei autoserviri din Satul de Vacanţă: 90.000 de lei.

Acolo, inspectorii au surprins imagini greu de digerat: mâncare ţinută pe jos, în soare, brânză stricată, mici cu muşte şi o mizerie de nedescris.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri