Românul devenit dirijor celebru în Spania

Data publicării:
dirijor

Visa să fie şofer de camion, ca să vadă lumea, şi a ajuns să dirijeze o orchestră simfonică. Un român stabilit în Spania a creat un ansamblu la Madrid şi stârneşte aplauze la fiecare concert.

Gesturi precise şi privire pasionată. Dirijorul Virgil Popa conduce repetiţiile Orchestrei Simfonice Stradivari de la Madrid. A înfiinţat-o acum 12 ani şi de atunci a devenit un nume cu rezonanţă printre muzicienii din Spania

Orchestra creată la Madrid transmite publicului înflăcărarea şi emoţia românului care a creat-o. Mai în glumă, mai în serios, Virgil Popa spune că are şi visele... simfonice.

Se întâmplă de multe ori, când nu pot să dorm, să dirijez în pat”, spune Virgil Popa.

Destinul dirijorului român care a creat o orchestră la Madrid a fost influenţat de familia de muzicieni în care a crescut. A studiat pianul, apoi a încercat contrabasul. Dar el căuta altceva.

Nu este acelaşi lucru să fii în orchestră să nu ieşi în evidenţă, pe când fiind pe podium, stăpânind muzica, creezi, ai muzică în mâini şi în suflet şi în cap, atunci este cu totul altă senzaţie, este mult mai pasional”, spune el.

Pasiunea este de fapt cuvântul-cheie pentru multe decizii luate de-a lungul vieţii de Virgil Popa. A contat şi când s-a hotărât să îşi încerce norocul în altă ţară. Şi a avut şansa să studieze cu ucenici ai maestrului-dirijor Sergiu Celibidache, de care a auzit o ţară întreagă.

Cred că a fost dragoste la prima vedere, mi-a plăcut atât de mult în Spania că am hotărât să rămân o perioadă, nu ştiam pentru cât timp” spune Virgil Popa.

Practic, nu pot să mă rup de România, cred că încet încet România va lua calea cea bun”, adaugă el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri