Sală polivalentă de 30 de milioane de euro la Romexpo

Data publicării:
romexpo pavilion central

Bucureştiul va avea o sală polivalentă la standarde europene, promite primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. Nu va fi construită o clădire de la zero, ci va fi transformat pavilionul central de la Romexpo. În acest moment, în Bucureşti există o singură sală polivalentă, însă prea mică pentru a putea găzdui evenimente sportive majore.

Reamenajarea pavilionului central de la Romexpo este primul proiect comun al Primăriei Capitalei şi al Camerei de Comerţ a României. Reprezentanţii primăriei Capitalei spun că spaţiul expoziţional va deveni o sală polivalentă modernă şi încăpătoare.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei: „Am pierdut multe evenimente sportive, culturale, de divertisment, de business, antreprenoriale pentru că n-am putut să punem la dispozitie un spaţiu adecvat. În această sală polivalentă vor putea să se amenajeze 15.000 locuri, vestiare, loje, tot ce e necesar pentru a putea fi acreditată la nivel european.”

Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României: „Va rămâne aşa cum este la exterior, cu o reconfigurare majoră la interior. Cupola are posibilitatea să ţină o greutate de 14 tone, va putea susţine acele panouri video folosite în competiţiile sportive.”

Lucrările vor costa 30 de milioane de euro, estimează reprezentanţii Primăriei.

Ştefana Todică, reporter Digi24: „Pavilionul central al Romexpo va fi transformat în sală polivalentă în cel mult un an şi jumătate, estimează reprezentanţii municipalităţii. Asta înseamnă că din 2018 târgurile şi evenimentele organizate aici se vor muta în aceste hale, care se află acum în construcţie.”

Bucureşiul ar urma să aibă nu una, ci două săli polivalente noi, în următorii ani. Primăria Capitalei mai are un proiect care prevede o sală de 12.000 de locuri, lângă Arena Naţională, cu un cost de 60 de milioane de euro. Construcţia trebuia să înceapă acum doi ani, dar cele două firme care au participat la licitaţie se luptă şi acum în instanţă. Din această cauză, Bucureştiului a pierdut şansa de a găzdui Campionatul European de Gimnastică, din primăvara anului viitor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri