Salarii cu 30% mai mari pentru primari. Legea a fost votată

Data actualizării: Data publicării:
olguta

Salariile aleşilor locali vor creşte cu 30 la sută. Măsura, propusă de un deputat liberal, a fost votată în plenul Camerei Deputaţilor după ce a fost susţinută de ministrul Muncii. Lia Olguţa Vasilescu a explicat că majorarea ar urma să se aplice doar până la intrarea în vigoare a legii salarizării, la 1 iulie.

ACTUALIZARE 12:15 - Majorarea salariilor aleșilor locali a fost votată. Legea va merge pentru promulgare la șeful statului. Se poate spune că a fost un vot previzibil. Toate grupurile parlamentare au spus încă de ieri, din timpul ședinței comisei de Buget, unde s-a votat acest amendament, că sunt de acord cu aceste creșteri salariale ale aleșilor locali. Au fost 212 voturi „pentru”, 33 „împotrivă” și opt abțineri. Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu spune că bugetul de stat nu va avea de sufeit, creșterile salariale fiind suportate de la bugetele locale.


 

Am susţinut majorarea salariilor pentru primari. De alttfel nu grevează în niciun fel bugetul de stat pentru că aceste majorări se fac din bugetele locale. Amendamentul mai operează timp de o lună de zile pentru că dupp aceea, intrând în vigoare legea salarizării unitare, primarii vor intra pe altă grilă de salarizare mult mai mari decât în prezent,” a precizat Lia Olguta Vasilescu, ministrul Muncii.

Creşterea salariilor pentru aleşii locali a fost propusă de liberalul Corneliu Olar, fost primar cu 5 mandate al unei comune din judeţul Alba.

Iniţial, aleşii majorităţii nu au fost de acord să susţină amendamentul. Au fost însă convinşi de Lia Olguţa Vasilescu, şi ea fost primar în Craiova.

Nu credeam că doamna Olguța o să fie de acord, dar o felicit pentru asta. Vedeți dumneavoastră cum s-au unit doi primari din partide diferite să susțina o inițiativă nomală pentru primari. Știți că au plecat primari în străinătate să muncească din cauza salariilor,” a spus Corneliu Olar, deputat PNL.

Dacă prevederea va primi şi girul Camerei Deputaţilor, primarii , viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii de Consilii Judeţene, vor primi salarii mai mari chiar şi pentru luna în curs, aprilie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri