Salvamontiștii verifică echipamentul turiștilor

Data publicării:
turisti munte

Cinci trasee turistice din Braşov vor fi luate astazi la pas de salvamontişti. Aceştia vor să verifice dacă turiştii care fac drumeţii pe munte sunt echipaţi corespunzător. Iniţiativa salvatorilor montani are ca scop informarea corectă a turiştilor, având în vedere că principala cauză a accidentelor este echiparea necorespunzătoare.

Salvamontiştii din Braşov, împreună cu reprezentanţii unui club montan, desfăşoară o campanie de prevenire pe cinci trasee turistice din Braşov şi Poiana Braşov.

Tuturor celor care pleacă în drumeţii pe trasele montane le va fi verificată ţinuta, în special modul în care sunt încălţaţi. Cei care nu sunt echipaţi corespunzător vor fi sfătuiţi să nu urce pe trasee pentru că există pericolul să se accidenteze.

În plus, toţi turiştii vor primi şi pliante informative despre cum trebuie să se echipeze atunci când pleacă pe munte, indiferent de dificultatea traseului.

Că să se asigure că pliantele nu ajung la gunoi, iniţiatorii campaniei vor organiza o tombolă cu premii în bani, iar pliantele vor ţine loc de bilete.

Salvamontiştii spun că anul acesta numărul accidentelor pe munte a crescut foarte mult faţă de anii trecuţi şi că principala cauza a accidentelor montane este echiparea necorespunzătoare a turiştilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri