Sărbătoarea orașului, pe banii spitalului. Inițiativa este a unui medic

Data publicării:
hol de spital cam bantuit - captura

Decizie paradoxală a autorităţilor din Orşova. Zilele oraşului vor fi organizate din banii spitalului. Consilierii locali au decis că sărbătoarea este mult mai importantă decât sunt facturile pentru utilităţi. Directorul spitalului spune că în curând unitatea medicală ar putea rămâne fără apă.

Spitalul din Orşova avea alocaţi în acest an 200.000 de lei pentru cheltuieli de funcţionare. În ultima clipă însă, priorităţile consilierilor locali s-au schimbat: au lăsat unităţii medicale doar 50.000 de lei, bani cheltuiţi deja în avans de spital. Rămas fără buget, managerul spitalului se teme că ar putea rămâne în curând fără apă. Oraşul, în schimb, se pregăteşte de sărbătoare

În momentul de faţă am primit spre exemplu o somaţie pentru apă, că avem datorii, şi că dacă nu achităm datoriile în cinzi zile ne sistează datoria apei. Au fost alocaţi pentru sărăbătorirea oraşului, Zilele Orşovei”, spune Radu Gandă, managerul Spitalului Orşova.

Culmea, consilierul local care a avut iniţiativa ca banii de la spital să meargă la zilele oraşului este chiar un cadru medical.

„Sunt şi pentru zilele Orşovei, cum toate localităţile îşi sărbătoresc aceste evenimente, probabil că cetăţenii Orşovei aşteaptă şi ei şi asta”, spune Viorica Sănătescu, medic de familie şi consilier local.

Şi pacienţii, şi localnicii sunt revoltaţi.

Ce este important este că înainte de toate este sănătatea. Eu mereu am pus sănătatea chiar pe primul loc”, spune un localnic.

„Ceva cu care nu suntem de acord. Ce s-a primit pentru spital trebuia să rămână în fondul spitalului”, spune alt localnic.

Primarul oraşului susţine că proiectul a fost modificat şi votat de consilieri.

„Am bugetat capitolul sănătate la bunuri şi servicii spital cu 200.000 lei, iar în urma amendamentelor depuse de consilierii locali hotărârea a ieşit altfel, la acelaşi capitol sănătate mă uit acum şi constat la suma bugetată de 200.000 de lei mai sunt 50.000 de lei”, spune Marius Stoica, primarul din Orşova.

Spitalul din Orşova are 65 de angajaţi şi are arondaţi peste 30.000 de oameni. Anul trecut, bugetul unităţii medicale a fost de 400.000 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri