Scandal rasist de Ziua Internațională a Romilor. Reacţia miniştrilor

Data publicării:
rasism

Actualizare ora 14.00. În cadrul conferinței de presă organizate în Piața Universității au luat cuvântul mai mulți miniștri și au condamnat actele care au avut loc noaptea trecută.

Am mai spus că toate strategiile nu fac doi bani dacă fiecare dintre noi nu facem un efort eu cred, ca persoană, nu ca ministru, că exact cum învățăm morala când suntem copii, trebuie să învățăm că suntem toți egali și că rasismul este un lucru rău. Trebuie să le spunem asta copiilor în școli,” a declarat Raluca Prună, ministrul Justiției.

Săptămâna care se încheie am participat la foarte multe evenimente asociate Zilei Internaționale a Romilor. Am mers cu plăcere și cu respect față de comunitate. Ce s-a întâmplat este un mesaj că educația trebuie să facă mai mult și în acest context educația pentru toleranță contează foarte mult și, dacă ne uitam pe noul plan cadru din clasa a cincea plus a opta, veți înțelege de ce am pus partea de educație civică și cu accent pe lucrurile acestea care îl fac pe copil nu doar să stie, ci și să fie,” a spus Adrian Curaj, ministrul Educației.

Cu toții suntem cetățeni ai acestei țări, cu toții suntem membri ai UE. Suntem în secolul 21 și cred că trebuie sa ne purtăm civilizat, modern, cu demnitate toți, indiferent de naționalitatea, cetățenia și minoritatea pe care o reprezentăm,” a precizat Aura Răducu, ministrul Fondurilor Europene.

Cei de la Centrul Național de Cultură a Romilor au semnalat că, noaptea trecută, un grup de aproximativ zece persoane au scris mesaje rasiste pe cortul în cadrul căruia s-au desfășurat o serie de activități pentru celebrarea Zilei Internaţionale a Romilor.

Aceștia vor să ceară autorităților o dezbatere pentru a fi găsite soluții pentru ca astfel de incidente să fie pedepsite și cer modificarea Codului Penal.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri