Scandalul alimentelor | Concluzii supărătoare în Cehia. Ce se întâmplă în România

Data publicării:
Tokyo Named As The Most Expensive City, Osaka Follows
TOKYO, JAPAN - FEBRUARY 07: A shopper leaves vegetable shelf without buying at a supermarket on February 7, 2013 in Tokyo, Japan. A recent servey shows Tokyo as the most expensive city in the world and Osaka ranked second. (Photo by Ken Ishii/Getty Images)

Cehii au descoperit că mănâncă alimente mult mai slabe calitativ faţă de vestici, deşi cumpără aceleaşi mărci.

Testele făcute de Ministerul Agriculturii de la Praga arată că, de exemplu, cantitatea ingredientelor principale este mai mică. Din cele 21 de produse testate, doar în trei cazuri au fost înregistrate aceleaşi ingrediente.

Autorităţile cer Uniunii Europene să nu permită multinaţionalelor să utilizeze ingrediente de calitate inferioară în produsele vândute în estul Europei.

Alături de Cehia, şi Bulgaria, Slovacia, Ungaria şi Polonia s-au plâns de dublul standard din domeniul alimentar.

Şi autorităţile române au început verificări. Mai mulţi angajaţi ai statului român au recoltat în perioada 19-26 iunie 29 de probe din alimentele din Maastricht (Olanda), Aachen (Germania) şi Bruxelles (Belgia) pentru a realiza un studiu comparativ în ceea ce priveşte produsele alimentare susceptibile de dublu standard, a anunţat Ministerul Agriculturii.

În Germania, Olanda şi Belgia au fost prelevate 29 de probe de la preparate din carne, preparate din lapte, conserve de peşte, ciocolată, acelaşi număr de probe fiind prelevat şi din România. Au fost alese rețele de supermarketuri care sunt prezente și în aceste țări, și la noi în țară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri