Scandalul de la școala specială 4. Ce spune profesorul acuzat că ar fi lovit copiii

Data publicării:
scoala speciala 4

Au apărut noi filmuleţe care arată prin ce ar trece copiii înscrişi la şcoala specială nr 4 din Capitală. Într-unul dintre ele, un copil reproduce vorbele grele pe care i le-a adresat un profesor. Dascălii resping acuzaţia că abuzează copiii. Doar unul dintre dascăli admite că uneori mai aplică „o corecţie uşoară”.

În plin scandal legat de modul în care sunt educați copiii la şcoala specială nr 4 din Capitală, apar noi mărturii şi imagini în care chiar cei mici povestesc cum sunt umiliţi de dascăli.

- S-a legat de mine.

- S-a legat de tine? Ce ți-a zis?

- Şarlă.

- Şarlă? (n.r, javră, jigodie)

- Da!

- Stai puţin! S-a umplut paharul, gata! Bunicii mei nu m-au făcut aşa, mă faci tu?

- Deci aşa ţi-a zis domnul profesor...

- Da!

Imaginile au fost făcute publice chiar în ziua în care cadrele didactice de la şcoala specială nr. 4 au organizat un tur pentru presă prin unitatea de învăţământ şi au negat vehement toate acuzaţiile. Un singur profesor însă a recunoscut că îi mai scapă câte o palmă la nervi.

Florin Pană, profesorul acuzat: În înregistrare am zis că merită să fie unii dintre ei loviţi pentru că în ziua respectivă fusesem zgâriat pe nas, fusesem muşcat de către un copil.

Reporter: Cum merită?

Florin Pană: Nu merită! Merită o corecție fizică din asta ușoară.

Într-o filmare realizată cu camera ascunsă de paznicul şcolii, dascălul recunoştea însă că toţi profesorii le aplică aşa zisele corecţii fizice copiilor şi că nu-s chiar uşoare.

„Eu sunt bun, blând, dar tot le mai scap câte o scatoalcă la fund, ca nu am ce sa le fac, frate, oricât aș vrea eu! Trebuie să îi pedepsesc cumva, să știe de frică. Toți batem la ei. Toți! Toate clasele, de sus până jos. Nu exista clasă să nu îi atingă”, spunea profesorul.

Declaraţiile educatorului i-au luat prin surprindere şi pe colegii săi.

Dacă va fi găsit vinovat, profesorul îşi poate pierde locul de muncă, dar poate scăpa şi cu un avertisment.

Conducerea şcolii spune că întreg scandalul este de fapt o încercare de discreditare a instituţiei care a fost pusă la cale de paznic.

„De când sunt eu director s-au depus patru plângeri. Aş vrea să vă intreb, nu vi se pare o problemă, dubios că e vorba de la început de aceleaşi persoane care fac acuzaţii? Cu privire la cei doi domni sunt convinsă că e părerea lor. Aceste acuzaţii vor fi verificate. Dacă vor fi reale vom lua măsurile cuvenite”, spune Polina Hristu, directoarea școlii Nr.4, Bucureşti.

Pe de altă parte, din imaginile care au ajuns la organizaţia neguvernamentală ce luptă pentru drepturile copiilor cu dizabilităţi reiese că subiectul abuzurilor din şcoală a mai fost dezbătut de profesori şi de părinţi.

- Nu, domnule. L-a pălmuit sau nu l-a pălmuit? Domnule ..., aţi fost acolo, da?

- I-a dat una aşa...

- Cine i-a dat?

- Doamna ...

- Dar unde eraţi? Nu eraţi lângă doamna ...?

- Ba da. Eu am luat după aceea copilul în braţe...

Cei mai mulţi părinţi iau însă apărarea profesorilor.

Nu am auzit un țipăt de la un profesor. Nu s-a întâmplat ce se... a fost un caz deosebit. Dar nu să se arunce în toți”, spune mama unui copil.

„Sunt părinte al unui copil cu autism. E o echipă extraordinară, toţi sunt ca într-o familie. Nu am auzit să fie bătuţi, legaţi”, spune mama altui elev al școlii.

Cazul de la şcoala specială nr 4 este acum şi în atenţia poliţiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri