Atenţie! La Predeal se poate schia în siguranţă doar pe o anumită porţiune

Data actualizării: Data publicării:
partie clabucet

Aglomeraţia de pe şosea a urmat celei de pe pârtie. Turiştii de la Predeal au avut ce face toată ziua. Dar chiar dacă stratul de zăpada artificială are 80 de centimetri, se poate schia în siguranţă doar pe o anumită porţiune. Cine vrea să ajungă până în vârf de pârtie o face pe propria răspundere şi pe propriile picioare. Instalaţiile de transport încă nu au fost puse în funcţiune.

Turiștii care au venit pe pârtia Clăbucet de la Predeal pot practica sporturi de iarnă. Administratorii pârtiei nu-i sfătuiesc, însă, pe turiști să se dea cu schiurile din cauza stratului mic de zăpadă. Zăpada este însă foarte bună pentru sanie sau pentru placă. 

Centrele de închiriere echipamente sunt deschise, iar prețurile sunt mai mici decât cele care vor fi peste câteva săptămâni. 

Tunurile de zăpadă au fost puse în funcțiune încă de luni. 

Pe pârtiile din Azuga, turiștii pot practica sporturi de iarnă, unde stratul de zăpadă artificială și naturală măsoară 30 de centimetri.

Potrivit autorităților din Azuga, în această stațiune au fost deschise trei pârtii, respectiv Cazacu începători și Cazacu Școală, deservite de instalațiile baby schi și teleschi, și o porțiune de la baza pârtiei Sorica, deservită de banda rulantă, potrivit Agerpres.

De asemenea, autoritățile din Bușteni au pornit instalațiile pentru înzăpezirea artificială a pârtiei Kalinderu I, sezonul oficial de schi în această stațiune urmând să fie deschis, conform estimărilor, la sfârșitul săptămânii viitoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri