Școală de șoferi pentru persoane cu dizabilități

Data publicării:
scoala-1

Primul cursant al şcolii este Mihai, un IT-ist de 23 de ani din Buzău. S-a născut cu piciorul drept mai scurt și nu putea ajunge la pedale, aşa că, până acum, nu a putut să facă şcoala de şoferi. A aflat însă despre cursurile speciale şi a venit la Galaţi.

„Îmi doream foarte mult, vedeam colegi de ai mei care au permise şi eu nu puteam şi nu ştiam cum să fac să găsesc o şcoală,” povestește Mihai Lazăr, cursant.

Maşina a fost cumpărată din Germania, cu 175.000 de kilometri la bord şi adaptată la un service acreditat de Registrul Auto Român.

Mergi cu maşina la service-ul respectiv, se adaptează tot, după care mergi la ARR, la RAR, se face un întreg dosar. Şi cu instructorul începi primele şedinţe. Asta e mai greu, după care îmi dau seama ce pot să scot de la un elev sau nu,” explică Gelu Pricopi, instructor auto.

Pe lista doritorilor s-au înscris deja 13 oameni din Buzău, Galați, Brăila, Tulcea, care trebuie să plătească 1.300 de lei. Aproape la fel ca la o şcoala clasică de şoferi.

Deja sunt înscris pe listă. E o oportunitate foarte mare, nu e un lux, e un strict necesar, pentru a ne deplasa,” spune un bărbat.

Doar în judeţul Galaţi sunt 3000 de persoane cu handicap locomotor, iar iniţiatorul proiectului se gândeşte şi la vecini.

„Suntem dispuşi ca şi maşina să meargă în localitatea respectivă, dacă sunt două, trei persoane să efectueze cursurile de conducători auto în reşedinţa de judeţ,” spune Vasile Cristea, iniţiator proiect.

În ţară mai sunt doar trei astfel de şcoli de şoferi pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri