Sindicatele cheamă oamenii la proteste duminică

Data publicării:
171004_SINDICATE_PROTEST_PV_010_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Sindicaliștii de la BNS și Cartel Alfa ies duminică în stradă. La protestul din Capitală sunt așteptate și mai multe organizați civice. Cu toții cer demisia Guvernului și protestează față de modificările fiscale și legile justiției. Mitingul este programat la ora 18.00.

39 de grupuri civice și organizații neguvernamentale semnează, alături de cele două mari confederații sindicale, apelul la protest. Acestea cer retragerea legilor justiției și a legilor de modificare a codurilor penale, respingerea în parlament a ordonanței privind modificarea legislației fiscale și demisia Guvernului și a președinților Camerei Deputaților și Senatului.

România a ajuns într-unul dintre cele mai grave momente ale istoriei sale postcomuniste, comparabil cu mineriadele din anii ’90, criza financiară și tăierea salariilor bugetarilor din 2010. Confiscarea politică a sistemului de justiție, capturarea statului de către o mafie politică care slăbește legislația anticorupție pentru a scăpa de răspundere penală, războiul politic și instituțional

declanșat de Guvern împotriva societății civile, atacurile majorității parlamentare împotriva aliaților din NATO și UE, haosul fiscal și deprecierea accelerată a leului, creșterea prețurilor și a deficitului bugetar vor arunca România de facto în afara Uniunii Europene și NATO.

Consecințele deciziilor guvernamentale de astăzi ne vor urmări pentru zeci de ani, ne vor plasa în sfera autoritarismului politic, a jafului banilor publici, a impunității politicienilor și a sărăciei”, se arată în comunicatul sindicaliștilor.

De asemenea, BNS anunță și un protest masiv în 12 decembrie.

Biroul Executiv a hotărât realizarea unei acțiuni de protest în Bucrești pe 12 decembrie, pentru că în paralel avem acțiuni de natură juridică, unele dintre ele vor ajunge la CCR”, a spus la Digi24 Dumitru Costin, preşedintele BNS.

El adaugă că în urma modificătilor fiscale vor fi afectați în primul rând lucrătorii din sectorul bugetar: „Încă nu realizează consecințele legii 153, mulți dintre ei trăiesc într-o zonă în stratosferă. Nu vrem să ne trezim la jumătatea anului viitor, după creșterea salariilor brute, să dăm salariile înapoi, vin cu propuneri de genul hai să dăm prime, stimulente în bani, să nu piardă la venitul net”, a adăugat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri