Șobolanii aduc boli într-un parc din București

Data publicării:
sobolani

Invazie de şobolani într-unul din cele mai mari parcuri din Bucureşti, relatează Digi24. Rozătoarele mişună cu zecile în IOR, spre disperarea părinţilor care îşi plimbă copiii în zonă. Oamenii cer intervenţia primăriei, dar autorităţile spun că nu pot face nimic pentru că zona respectivă e proprietate privată.

- Am stat mai devreme pe bancă, acolo, şi erau vreo trei. Mărimea la o pisică .

Zeci de şobolani forfotesc în zona din parc aflată între cele două ieşiri de metrou de la staţia Titan. Se hrănesc cu gunoaiele aruncate peste tot şi au vizuini peste tot, inclusiv lângă o patiserie de unde cumpără pateuri sute de oameni. Angajaţilor însă, nu le pasă.

- N-aveţi voie să filmaţi magazinul!

- N-avem voie să filmăm magazinul?

- Păi dumneavoastră aveţi şobolani, aici!

- Și?! Care-i problema?

Şobolanii sunt bombe biologice în orice comunitate. Transmit meningită, febre hemoragice şi alte boli periculoase. Locatarii din zonă ştiu pericolul şi se tem pentru sănătatea copiilor pe care îi plimbă pe acolo.

- Nu ştiu ce se întâmplă cu bucata asta de parc. Aşa e de mult. Că aşa e locul ăsta, neamenajat.

- Este pericol public de infestare. Mai ales că şobolanii dacă caută mâncare poate să şi muşte un copil. Sunt mulţi şi primarul nu se interesează. Nu face absolut nimic.

Primăria sectorului 3 susţine că cele două hectare de teren pe care zburdă şobolanii sunt proprietate privată şi legea nu îi dă dreptul să o încalce nici ca să facă deratizare. Pentru că proprietarul nu este de găsit, autorităţile caută soluţii.

Acum trei ani, reporterii Digi24 au filmat şobolani în aceeaşi zonă. Atunci, autorităţile au deratizat locul printr-o acţiune de voluntariat a salariaţilor de la Administraţia Domeniului Public.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri