Șoferul care a bătut orice record în materie de beţie la volan

Data publicării:
Burgeoning Craft Beer Industry Creates Niche Market For Limited Release Beers
SANTA ROSA, CA - FEBRUARY 07: A Russian River Brewing Company customer takes a sip of the newly released Pliny the Younger triple IPA beer on February 7, 2014 in Santa Rosa, California. Hundreds of people lined up hours before the opening of Russian River Brewing Co. to taste the 10th annual release of the wildly popular Pliny the Younger triple IPA beer that will only be available on tap from February 7th through February 20th. Craft beer aficionados rank Pliny the Younger as one of the top beers in the world. The craft beer sector of the beverage industry has grown from being a niche market into a fast growing 12 billion dollar business, as global breweries continue to purchase smaller regional craft breweries such this week's purchase of New York's Blue Point Brewing by AB Inbev. (Photo by Justin Sullivan/Getty Images)

Un şofer bucureştean a avut un dosar penal la fiecare cinci luni. Mai întâi a fost prins beat de trei ori în ultimii ani, iar apoi bărbatul s-a mai ales cu două dosare pentru că a condus, deşi avea permisul suspendat. Acum, e sub control judiciar pentru 60 de zile.

Andra Arsintescu, purtător de cuvânt Brigada Rutieră: In anul 2015 a fost depistat un barbat care conducea sub influenta bauturilor alcoolice avand o concentratie de 0,73 miligrame alcool pur.

Câteva luni mai târziu, același șofer a fost prins de polițiști în aceeași stare. Doar ca de această dată, a stabilit un record personal.

Andra Arsintescu: În anul 2016, același bărbat a fost depistat conducând vehiculul sub influența băuturilor alcoolice, având o concentrație de 1,07 alcool pur.

Bărbatul pare că nu a învăţat deloc din greşeli. Acum câteva zile, scenariul s-a repetat.

Andra Arsintescu: Pentru a treia oară, a fost depistat în anul 2017, avand o concentrație de alcool de 0,79 miligrame alcool pur.

Și nu este singurul care rămâne pieton după mai multe pahare. În Capitală, trei şoferi rămân în fiecare zi fără permis pentru că se urcă băuţi la volan. În ultimele 9 luni, cei de la Brigada Rutieră au dat sute de sancţiuni.

Andra Arsintescu: Polițiștii Brigăzii Rutiere au întocmit un număr de 476 dosare penale pentru conducerea unui vehicul sub influența bauturilor alcoolice.

Medicii spun că odată ce alcoolul a ajuns în sânge, durează ore bune să iasă din organism.

Simona Carniciu, medic de familie: Porție de alcool se elimină în aproximativ 4-5 ore. O porție înseamnă 330 de mililitri de bere. Vorbim de 200 de mililitru de vin, vorbim de 40 de mililitri de tărie.

Cât despre efecte, specialiştii în condus spun că ele se simt după un pahar.

Florin Tudorache, instructor Academia „Titi Aur”: Ne afectează cu siguranță din prima secunda în care îl consumăm, corpul devine mult mai relaxat. În primul rând, scad reflexele și scade și discernământul, adică noi procesăm mult mai greu.

O alcolemie de 0,3 în sânge afectează vederea. Instructorii folosesc ochelari speciali care simulează starea de beţie pentru a le arăta celor de la volan efectele alcoolului.

Florin Tudorache, instructor Academia „Titi Aur”: Statistic, riscul de accident crește de 11 ori dacă avem între 0.5 și 0.9 alcool pur în aerul expirat.

Şoferii prinşi la volan sub influenţa alcoolului rămân pietoni pentru 90 de zile. Dacă alcoolemia depăşeşte 0,80 grame per litru de alcool în sânge, şoferul se alege cu dosar penal.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri