SRI caută angajați la cel mai mare târg de cariere

Data publicării:
persoana cu CV in mana
A fost actualizat Codul Ocupațiilor. FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Serviciul Român de Informaţii îşi caută angajaţi, pentru prima dată, la cel mai mare un târg de cariere. Sute de oameni, mulţi studenţi şi şomeri, s-au înghesuit să îşi depună CV-ul, în speranţa că vor prinde o slujbă, în Serviciul Secret. Se caută analişti, ingineri IT, psihologi, jurişti ,dar şi lucrători în Brigada Antitero. Salariul pentru un debutant porneşte de la 2.500 de lei.

„Pe domeniul antiterorist doresc, am şi o scrisoare de intenţie”, afirmă o femeie.

Candidata este casnică de aproape patru ani, dar îşi doreşte să facă parte din Serviciul Secret. Şi nu în orice direcţie, ci din Brigada Antitero.

Am masteratul luat în domeniu. Anul trecut am terminat şi doresc să urmez şi o şcoală doctorală”, adaugă candidata.

Banii nici că mai contează, când este vorba despre oportunitatea de a fi încadrat ca ofiţer în SRI, spune Daniel, un tânăr IT-ist care ar putea primi la o firmă privată de două ori mai mult decât la stat

Se stă la coadă aici la standul Serviciului Român de Informaţii. Sunt în acest moment cel puţin 30 de persoane care aşteaptă să îşi depună CV-ul cu gândul la o slujbă în SRI. Vor trece însă cel puţin şase luni până ei vor putea fi încadraţi în SRI, şi asta doar dacă vor trece mai multe probe, printre care testul psihologic, dar şi testul medical”, relatează Maria Moiș, reporter Digi24.

Interesaţi de o carieră în SRI au fost şi mulţi studenţi. Printre ei si o tânără din Braşov, în ultimul an la relaţii internaţionale.

Pe scurt, cei pe care îi căutăm trebuie să fie adaptabili, să fie motivaţi şi performanţi. Pentru un debutant, salariu de pornire este de 2.500 de lei care poate creşte în funcţie de performanţele pe care le obţin ulterior”, spune Andrei Bala, reprezentant SRI.

Alte conditii pentru a lucra în SRI: cetăţenia română, domiciliu în ţară şi să nu ai cazier penal. Odată încadraţi în SRI, angajaţilor le este interzis să facă parte dintr un partid politic, să candideze pentru o funcţie în administraţie şi nu au voie să participe la greve sau proteste.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri