Stăpânul roboților la 12 ani

Data publicării:
copilul minune it

Un băiat de 12 ani de la Timișoara este „copilul minune” al școlii românești. Mircea Șerbănescu construiește roboți și creează siteuri. Îşi uimeşte şi mentorul cu inteligenţa lui, iar profesorii îi predau materii de liceu ca să ţină pasul cu setea lui de a învăţa. Cu toate acestea, copilul cu zeci de premii se prezintă simplu, relatează Digi24.

„Mă numesc Mircea Șerbănescu, studiez la școala gimnazială nr.6. Îmi place foarte mult să programez și să codez”, afirmă baiatul.

60 de premii la vârsta de 12 ani i-ar da dreptul puştiului să se prezinte un pic mai pompos. Mircea însă rămâne în banca lui, la informatica lui, pe care a descoperit-o când era la grădiniţă. Îi plăcea să stea la computer şi a început să îşi creeze propriile jocuri. În clasa întâi, învăţătorul şi-a dat seama că are un mic geniu în clasă şi l-a trimis la un concurs pentru copiii mai mari. Mircea a uimit pe toată lumea.

A făcut Abecedarul în Powerpoint în 2 săptămâni. Și bineînțeles, fiind mic și concursul fiind pentru clasa a III-a, a primit un premiu special”, spune Nadia Șerbănescu, mama lui Mircea.

Dupa jocurile pe calculator, Mircea a trecut la alt nivel: a început să construiască roboţi de jucărie. A inventat şi un camion care nu mai are nevoie de baterii: este alimentat de la soare.

Programarea a fost următoarea etapă cucerită. Şi cum tot ce lucrează este în limba engleză, a avansat uluitor de repede: în clasa a patra a dat examenul Cambridge pentru clasa a opta şi l-a trecut cu brio.

„Doamna dirigintă îi predă dintr-un manual de clasa a IX-a”, spune Nadia Șerbănescu, mama lui Mircea.

Şi nu este singura dovadă că în cazul lui Mircea nu profesorul uimeşte elevul, ci invers.

M-am cam uimit ce ştie. Să fim serioşi. Am fost noi de vârsta lui. Adică eu am învăţat tot ce am învăţat după clasa a XII-a încolo”, spune Alexandru Bogdan Iatan, mentorul lui Mircea.

La 12 ani, Mircea este un băiat prea ocupat să mai joace fotbal. A primit şi comenzi pentru două site-uri. Una de la o artistă din Timişoara, alta de la Centrul Județean de Excelență Timiș.

Pe ultimul l-a făcut în numai o săptămână.

Mircea vorbeşte cu cuvinte pe care nu le prea auzi la copii de 12 ani. Şi planurile lui sunt la fel.

Aş vrea să lucrez în freelancing dar mă gândesc şi să lucrez la o firmă. Da (vreau să rămân aici, n.r.). Vreau foarte mult să rămân în ţară”, spune Mircea Șerbănescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri