VIDEO. Stațiunea Stâna de Vale, devastată de furtună. Ar putea rămâne mai multe săptămâni fără energie electrică

Data actualizării: Data publicării:
stana

Statiunea Stâna de Vale e în agonie de mai bine de o săptămână. Furtuna de duminica trecută a devastat drumul de acces şi a produs pagube uriaşe pensiunilor. Situaţia e gravă mai ales că, după urgie, în zonă nu e nici curent electric.

A trecut o săptămână de când furtuna puternică a pus la pământ mai mulți copaci care au blocat drumul județean ce urcă până în stațiunea Stâna de Vale. În tot acest timp nimeni nu a venit să degajeze șoseaua, așa că șoferii trebuie să circule cu foarte mare atenție pe o singură bandă de mers.

Șofer: „E foarte periculos. Dacă vine o mașină și tu ești acolo, ce faci, te bagi între brazi? Foarte urât. Văd că nu s-a făcut nimic până acum.”

Zeci de hectare de pădure au fost distruse, iar, în unele locuri, drumul s-a surpat. Singurul hotel din zonă a fost închis. Și căsuțele de vacanță au fost distruse, iar clădirile au rămas fără acoperișuri sau geamuri. În stațiune, nu e nici acum curent electric, la o săptămână de la furtuna care a devastat vestul ţării. Stâlpii de electricitate au fost doborâți.

Ioan Cuc, șeful stației meteo din Stâna de Vale: „E dezastru. Problema mai gravă e că de o săptămână nu se intervine deloc.”

Primarul staţiunii spune ca responsabilitatea degajarii căilor de acces revine administratorului drumului. Cât despre alimentarea cu energie electrică, nici edilul nu știe când va fi reluată.

Marius Adrian Magda, primarul comunei Budureasa: „Va dura o săptămână, două până când va degaja linia. Cine știe când, acolo e mult de lucru, e foarte mult de lucru între Budureasa și Stâna de Vale, vorbim de linia electrică.”

În alte 36 de comune din regiune au fost înregistrate pagube majore. În vestul ţării, 700 de hectare de pădure au fost puse la pământ de furtuna de acum o săptămână.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri