Supraviețuitor #Colectiv: Kinetoterapeuții din România nu sunt pregătiți

Data actualizării: Data publicării:
kineto

Kinetoterapeuții din România nu sunt pregătiți pentru a asigura tratamentul necesar răniților din Colectiv, este declarația făcută de o supraviețuitoare a tragediei care este tratată în Belgia. Adina Apostol a spus că prietenii din țară care urmează tratamentul aici i-au recomandat să nu se întoarcă în România.

Am prieteni care fac kinetoterapie în România și mi-au sugerat să rămân în Belgia cât de mult pot pentru că oamenii de aici sunt bine intenționați, însă nu sunt pregătiți. Sunt doar câteva persoane care au făcut practică în Belgia, câțiva kinetoterapeuți, și alții care au fost trainuiți aici de către o kinetoterapeută din Franța, sunt câțiva și noi suntem două sute aici,” a povestit Adina Apostolu, supraviețuitoare a tragediei din Colectiv, la emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

Tânăra a oferit și detalii despre costurile tratamentului pe care îl urmează în Belgia. Dacă prima lună pe care a petrecut-o la terapie intensivă a costat aproximativ 50.000 de euro, acum costurile au mai scăzut, însă au rămas mari. „O oră de kinetoterapie costă 46 de euro. Undeva la două, trei ore pe zi trebuie să fac,” a adăugat Adina.

Adina Apostolu este una dintre protagoniștii documentarului Un an. Un minut și o secundă”, realizat de Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri