Aplicația care încurajează străinii să viziteze Bucureștiul

Data actualizării: Data publicării:
alex aplicatie

Alex Filip este un tânăr de 29 de ani, pasionat de geografie, informatică şi călătorii. Par domenii care nu au nicio legătură, dar, puse la un loc fac reţeta perfectă pentru un ghid turistic al Capitalei şi o aplicaţie pe măsură.

Pentru că iubeşte sincer oraşul şi pentru că vrea să le dea turiştilor străini o mână de ajutor, Alex a lansat anul trecut Bucharest City App.

Am avut ocazia să întâlnim două turiste foarte simpatice care erau foarte dezamăgite. Aveau o harta foarte mare, pe care au cumpărat-o dintr-o librărie şi erau foarte dezamăgite că un obiectiv turtistic important din Bucureşti lipseşte de pe acea harta. Care? Curtea Domnească, unde este bustul lui Vlad Ţepeş”, afirmă Alex Filip.

O jumătate de an a durat drumul de la idee până în momentul lansării.

La cei 29 de ani ai săi, Alex emană optimism pur. I-a plăcut geografia de mic, iar în liceu a îmbinat-o cu informatică. A făcut sacrificii doar ca să îşi urmeze visul.

Am renunţat la foarte mult timp liber pentru că s-a transformat într-un business full time care a mâncat din weekend-uri şi foarte multe nopţi. Asta înseamnă să faci ceva pe pielea ta, trebuie să faci şi multe sacrificii”, adaugă Alex Filip.

Sora mea este în Irlanda, mama mea este în Italia, am avut şansă de multe ori să plec, am avut şi o bursă la fac pe care am refuzat-o, am vrut să rămân în România, să las ceva aici. Ambiţia mea principală este să las în urmă mea un lucru bun în România”, spune Alex.

Proiectul lui Alex a crescut imediat. În prima luna, aplicaţia a strâns peste 10 mii de utilizatori, acum depăşeşte 75 de mii.

Turiştii clar sunt foarte bucuroși de secţiunea de travel. Sunt undeva la 100 de atracţii turtistice, 6 intinerarii: Casă poporului, Ateneul, Calea Victoriei, itinerariul secretelor care îl duce pe turist în Mântuleasa, Cartierul Armenesc, itinerariul de nord, care acoperă muzeele, itinerariul de vest, cu zona Cotroceni”, spune Alex.

Iar Palatul Parlamentului, Ateneul Român, Muzeul de Ştiinţe Naturale şi Facultatea de Medicină sunt printre cele mai vizitate atracţii turistice din aplicaţie. Alex le ştie foarte bine pe fiecare în parte.

Dintr-un copil care visa şi călătorea mult, Alex este acum ghidul multor turişti din Bucureşti. Un ghid nu doar fizic, ci unul care stă non-stop în spatele aplicaţiei pentru a satisfice fiecare nevoie a userilor. Chiar dacă îi plac multe locuri din Europa şi ţine la oraşul sau natal, Alex recunoaşte că nu ar părăsi Bucureştiul prea curând.

Este un oraş care îţi oferă foarte multe lucruri, viaţă culturală, viaţă de noapte, aici chiar nu te plictiseşti. Bucureştiul este un oraş viu, care nu doarme niciodată”, spune Alex Filip.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri