Turişti filmaţi când se plimbau cu maşinile pe plaja Corbu: „Primim amendă şi plecăm”

Data publicării:
plaja

Un şofer se plimbă nestingherit cu maşina pe plaja Corbu, în rezervaţie. Un altul a parcat chiar lângă mare. Imaginile au fost suprinse de un alt turist, revoltat.

Plaja Corbu este recunoscută pentru sălbăticia ei, pescarii vin aici ca să acosteze şi să-şi descarce marfa. Mai nou însă, este un loc căutat şi de şoferi. Dovadă stau urmele adânci lăsate în nisipul fin de roţile maşinilor.

Chiar dacă peste tot sunt panouri puse de Administraţia Rezervaţiei Biosfera Delta Dunării, în care scrie clar că accesul maşinilor şi camparea sunt interzise, mulţi ignoră indicaţiile. Au şi explicaţii dezarmante:

„Din câte ştiu eu nu este permis.

reporter: Şi atunci?

Primim amendă şi plecăm.

reporter: Sunteţi dispus să vă asumaţi acest risc? Sunt nişte amenzi destul de mari.

Da, sigur, pentru linişte, bineînţeles”.

„Ştim că nu avem voie. Eu l-am rugat frumos, este prima dată când văd marea după 26 de ani, am venit şi cu băiatul de 9 ani nici el nu a văzut marea niciodată şi am zis că nu stăm mult!”

Sunt şi turişti pentru care liniştea înseamnă altceva şi condamnă atitudinea celor care nu se despart de maşini nici când fac plajă.

„Sus ar fi loc de parcare, dar aşa e românul, vrea să parcheze direct pe plajă”.

„Cultura oamenilor, mai trec, trec zilnic. (Vi se pare normal?) Nu mi se pare normal, e o zonă protejată, păcat de plajă”.

Poliţiştii promit că vor lua măsuri.

Alexandra Creţu, purtător de cuvânt IPJ Constanţa: „În cauză, poliţiştii s-au autosesizat urmând a fi luate măsurile legale în consecinţă. Conducătorii auto care parchează pe plajă riscă o sancţiune contravenţională cu o valoare cuprinsă între 10.000 şi 20.000 de lei”.

Grigore Baboianu, guvernatorul A.R.B.D.D: „Habitatul poate fi afectat prin folosirea mijlocului de transport şi prin defrişarea vegetaţiei, afectarea vegetaţiei, care formează componentele habitatului. Este o atitudine total necorespunzătoare, ţine de tot ce e mai rău legat de comportamentul oamenilor”.

În urmă cu două săptămâni, un şofer care a rămas cu maşina blocată pe plaja de la Vadu a fost amendat cu 20.000 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri