Un an de la #Colectiv. Monumente în memoria celor 64 de victime

Data publicării:
161030_COLECTIV_monument_08_INQUAM_Octav_Ganea

Două monumente au fost dezvelite astăzi în memoria celor 64 de victime care au murit în incendiul de la Colectiv. Unul se află chiar în faţa clubului unde a avut loc tragedia, iar altul se află în curtea unei biserici din apropiere. Mii de oameni au fost deja să aprindă o lumânare, alţii sunt pe drum spre Colectiv.

Monumentul dedicat victimelor de la Colectiv a fost dezvelit în prezenţa rudelor şi prietenilor celor 64 de tineri care au murit în tragedia din club. Principesa Margareta şi principele Radu au asistat la eveniment.

Elena Surdu Stănesc, artist plastic: „Sunt inscripţionate toate numele celor care au dispărut în evenimentul tragic.”

Părinţii celor care au murit în incendiul din Colectiv şi-au stăpânit cu greu emoţiile. Acum, mai au o singură dorinţă: vinovaţii să plătească.

Narcis Hogea, tatal lui Alex Hogea, 19 ani, a 60-a victima din Colectiv: „Este o revoltă a mea că la un an de zile nimeni nu începuse să se intereseze ce s-a întâmplat după incendiu, pe nimeni nu interesa dacă intervenția a fost sau nu corectă, dacă în spitale tratamentele medicale, și nu numai medicale, tratamentele umane, să spun așa, cu care eram întâmpinați și noi și ei au fost corecte, etice și sufletești, mai ales nu a cercetat nimeni transporturile în străinătate, dacă se puteau face mai devreme, de ce nu s-au făcut dacă se puteau face și cum s-au făcut.”

Un alt monument dedicat victimelor a fost ridicat la biserica Sfântul Nicolae, Broşteni. Acolo a avut loc şi un parastas pentru cei care şi-au pierdut viaţa în incendiul din Clubul Colectiv.

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

161030_COLECTIV_monument_05_INQUAM_Octav_Ganea
161030_COLECTIV_monument_05_INQUAM_Octav_Ganea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri