Un pensionar a găsit 16.000 de lei și i-a returnat poliției

Data publicării:
barbatul_care_a_dat_banii_captura

Lecție de onestitate la Iași. Un bărbat a găsit într-un hypermarket din oraş o mică avere: aproape 16.000 de lei. Nu a păstrat banii, deşi înseamnă pensia lui pe aproape un an, ci s-a dus imediat la Poliţie. Deocamdată, păgubitul nu a fost identificat. Poliţiştii speră să-l găsească şi cu ajutorul camerelor de supraveghere din magazin.

Ion Cernuşcă a dat peste mica avere într-un hipermarket. A întrebat în stânga şi-n dreapta dacă a pierdut cineva o pungă.

„Când am ieşit de la casă, cu căruciorul, mergând spre ieşirea din magazin am călcat pe ceva moale aşa. Când m-am uitat jos, o sumă de bani, o sumă de bani mare”, a povestit Ion Cernușcă.

Bărbatul s-a dus apoi glonţ la Poliţie. Oamenii legii au fost suprinşi: în sacoșă erau aproape 16.000 de lei, cea mai mare sumă găsită în Iaşi, cel puţin în ultimii cinci ani.

„Poliţiştii au constatat că este vorba despre 15.900 de lei, sumă care a fost ridicată pentru a se stabili cine anume a pierdut-o”, a precizat purtătoarea de cuvânt a IPJ Iași, Anca Vîjac.

Bărbatul spune că nici nu i-a trecut prin cap să ţină banii pentru el, deşi suma reprezintă pensia lui pe aproape un an.

„Nu pot să fac un gest din acesta să ascund nişte bani, să iau nişte bani nemunciţi şi poate altul plânge acum sau ştiu eu poate chiar îşi iese din fire, acum în ajunul sărbătorilor. Şi o sumă aşa mare de bani”, a spus Ion Cernușcă.

Despre gestul bărbatului s-a aflat repede în oraş.

„Un gest nobil şi unic aş putea spune”, a spus un ieșean.

„Ar trebui toată lumea să facă lucrul ăsta. Toţi. Vă daţi seama ce mult a pierdut omul respectiv acum în preajma sărbătorilor”, a adăugat o altă persoană. 

Mi se pare un gest admirabil. M-aş bucura să facă şi restul ieşenilor aşa ceva pentru că la urma urmei sunt sigură că cineva avea nevoie de acei bani”, a spus un alt ieșean.

Deocamdată păgubitul nu a fost identificat. Poliţiştii nu au făcut publice imaginile cu punga în care au fost găsiţi banii de teamă să nu se umple secţia de falşi proprietari. Astfel, adevăratul păgubit ar putea fi identificat mai uşor .

Un caz similar s-a întâmplat tot în Moldova, acum trei ani. Un pompier a găsit pe stradă 1.000 de lei, pe care i-a dus la Poliţie. Atunci, proprietarul banilor a fost identificat repede. Oricine găseşte bani este obligat prin lege să anunţe poliţia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri