Un preot din Teleorman, înger păzitor pentru zeci de copii

Data actualizării: Data publicării:
preot

Un preot din Teleorman ajută zeci de copii sărmani. Sunt copiii ai căror părinţi de multe ori nu au ce să le pună pe masă. Preotul Danu a construit de la zero un centru social şi le oferă zilnic o masă caldă celor aflaţi în nevoie. În preajma sărbătorilor, omul în sutană pregăteşte zeci de pachete cu cadouri. 30 dintre copiii pe care preotul îi ajută au primit în acest an daruri şi de la Mov Crăciun, moșul de la Digi24.

Puţin după ora prânzului, 30 de copii au ajuns la centrul pe care părintele Florin Danu a început să-l ridice în urmă cu trei ani în localitatea Lada din judeţul Teleorman.

De obicei sunt mult mai mulţi, însă, majoritatea sunt acum în vacanţă. Aşteaptă cuminţi ca preotul să le spună să se aşeze la masă. Mâncarea aburindă pe care o primesc este, pentru mulţi dintre ei, singura masă din zi.

- E frumos.

- Luați masa în fiecare zi?

- Da.

- Și cum e mâncarea?

- Bună.

„Am început cu 15 copii activitatea de după slujbă. Am făcut o excursie în București și de atunci ne-am înmulțit, iar acum vin din satele vecine, scrisorile către Moș Crăciun au fost în jur de 120”, spune preotul Florin Danu.

Prin fundaţia sa, preotul Florin Danu încearcă să ajute cât mai mulţi copii. După ce a ridicat sala de mese, acum strânge bani pentru un cabinet medical şi pentru o sală de cursuri pentru elevi.

Să nu uitam că sufletul trebuie și el îngrijit. Cei pe care i-am prieteni pe Facebook știu. Am avut evenimente de genul donează un sac de ciment”, mai spune preotul.

În prag de sărbători, preotul pregăteşte şi pachete cu daruri pentru copiii sărmani. Nu este, însă, singura surpriză pe care le-a pregătit-o celor mici.

„Acum de sărbători am avut deja un eveniment, i-am dus pe copii la București la un restaurant, au avut parte de spectacol, de muzică”, spune preotul Florin Danu.

Deşi mulţi nu îndrăznesc să spere, mai toţi copiii preotului Danu visează ca atunci când vor creşte să poată schimba în bine lumea.

- Ce vrei să te faci când o să fii mare?

- Doctoră. Să îi ajut pe oameni așa cum ne-a ajutat pe noi părintele.

Ajutoarele lui Mov Crăciun au încercat şi ele să aducă zâmbetul pe chipul copiilor din Lada.

Sursa: Digi24 TV

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri